25 iunie – Ziua Porților Deschise la CS Rapid București

CS Rapid București are plăcerea de a vă invita să serbăm împreună ziua de naștere a grupării feroviare. În data de 25 iunie, porțile edificiului sportiv rapidist se vor deschide pentru toți cei care doresc să ne calce pragul. Suporterii vor avea ocazia să viziteze bazele sportive, să redescopere istoria clubului și să cinstească astfel memoria celor care au pus bazele CS Rapid București.

Clubul feroviar s-a înființat la data de 25 iunie 1923, având în compunerea inițială patru secții: fotbal, atletism, lupte și haltere. La 11 iunie 1923 s-a luat decizia înființării, care a devenit practică douăsăptămâni mai târziu. Comitetul de inițiativă a fost alcătuit din muncitori la Atelierele Grivița, numele pionierilor noștri fiind Grigore Grigoriu, Geza Ginzer, Tudor Petre, Dumitru Constantinescu și Franz Hladt. Primul nume ales a fost Asociația Culturală și Sportivă CFR, iar primulpreședinte învestit în funcție, maistrul Teofil Copaci.

CS Rapid București a avut o istorie zbuciumată și plină de trofee și glorie sportivă, mărturie fiind competițiile interne și internaționale câștigate de-a lungul timpului de echipele clubului, ori medaliile obținute de sportivii noștri la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Balcaniade, Campionate Naționale, Cupa României și alte competiții.

Dincolo de performanța sportivă intrinsecă, Rapid s-a preocupat de educația sportivilor ca oameni și integrarea lor în societate, inițierea copiilor și tinerilor în sport, relaționarea sport-societate, combaterea consumului de alcool, a drogurilor, combaterea violenței și promovarea toleranței. Dincolo de ”fabrica de medalii din Giulești”, CS Rapid București este o instituție socială de valoare axiomatică și de importanță strategică, mărturiile în acest sens, în cei 93 de ani de existență, fiind multiple.

CS Rapid București se poate considera o emblemă sportivă ajunsă la maturitate instituțională, iar promisiunea noastră pentru viitor nu poate fi alta decât continuarea tradiției.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți și vă reiterăm invitația de a fi alături de noi, pe 25 iunie, la bazele sportive din București, Calea Giulești numărul 18, Sector 1.