Handbalistele au promovat în prima ligă

Handbalistele au promovat în Liga Națională

Echipa feminină de handbal Rapid București a disputat astăzi meciul de baraj pentru promovarea în Liga Națională, la Ploiești, contra celor de la Dacia Mioveni.

Fetele pregătite de Robert Licu s-au impus meritat cu 25-20 (11-9), la capătul unui meci în care au condus da capo al fine. Feroviarele au început în trombă și s-au detașat pe tabela de marcaj la 5-1 și 9-5, însă au avut câteva momente de relaxare care au permis argeșencelor să revină la un ecart de doar două goluri, la pauză.

În partea secundă Daciao Mioveni a reușit să egaleze la 12, dar momentul a fost tratat profesionist de echipa rapidistă, care s-a mobilizat și și-a impus punctul de vedere.

Giuleștencele nu au mai cedat inițiativa până la final, impunându-se cu scorul de 25-20. Golurile echipei noastre au fost marcate de Lidija Horvath și Alexandra Trifan, câte 5, Camelia Carabulea și Andreea Popa câte 4, Marina Ilie 3, Iuliana Abbara 2, Georgiana Brătulescu și Andra State câte unul.

Chiar dacă nu figurează pe lista marcatoarelor, trebuie să menționăm jocul prestat de pivotul georgiana Bazon, care a dominat semicercurile, pe ambele faze, în special pe cea de apărare. De asemenea, paradele portărițelor Cristina Ciaușescu și Olivia Nanu a fost una deosebită.

Rapidistele au transformat, în acest meci, 5 dintre cele 8 aruncări de la 7 metri de care au beneficiat. Jocul extremelor s-a sincronizat foarte bine cu cel al interilor, astfel că Raoidul a arătat precum o echipă completă care merită promovarea în elită.

Suporterii giuleșteni au fost prezenți în număr mare la sala ploieșteană și, la rândul lor, au câștigat detașat duelul din tribună cu omologii lor din Mioveni.

Într-un joc cu miză doar pentru palmares,. Rapid a învins-o pe HCM Slobozia, în finala turneului, cu scorul de 29-26. Astfel, handbalistele noastre au terminat pe prima poziție în clasamentul Diviziei A, ediția de campionat 2018-2019.

Felicitări!