A murit Constantin Pilică-Popescu

Marele antrenor de handbal Constantin Pilică-Popescu a decedat la vârsta de 90 de ani. Cu el pe bancă, echipa feminină a Rapidului a cucerit, în anul 2000, City Cup, ultimul trofeu european al clubului, la handbal.

Constantin Pilică-Popescu a fost o veritabilă somitate în materie, fiind implicat în câștigarea tuturor celor 7 titluri mondiale ale echipelor naționale, masculin și feminin, ale României.

Strălucit absolvent al studiilor universitare în educație fizică și sport, Constantin Pilică-Popescu a abandonat de tânăr cariera de jucător, în favoarea celei de antrenor. În ultima parte a antrenoratului a pregătit-o pe Rapid București, cu care a cunoscut din nou gloria, la nivelul echipelor de club.

Constantin Pilică-Popescu este și autorul unei cărți monumentale, în două volume, ”Istoria Handbalului Românesc”. Recent scriitorul Horia Alexandrescu i-a dedicat o carte care se află, la loc de cinste, și în vitrina Rapidului.

În ultimii ani a continuat să vină la sală, la meciurile de pe teren propriu ale Rapidului, la fiecare joc consemnând o mulțime de notițe referitoare la schemele tactice.

Înmormântarea va avea loc mâine, 4 noiembrie, la Cimitirul Ghencea Civil din București.

Dumnezeu să-l odihnească!