Abordare pozitivă a poloiștilor juniori

Echipa de polo juniori 2 a CS Rapid București a continuat astăzi turneul semifinal al campionatului național, zona sud, la Bazinul ”Tolea Grințescu” (fost Floreasca) din București.

În sesiunea matinală, rapidiștii au pierdut contra celor de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” București, cu scorul de 8-5. Înfrângerea respectivă are însă, în spate, o poveste tumultoasă. Caschetele feroviare au condus cu 5-4 și au dat senzația că pot câștiga meciul, însă finalul jocului a adus o serie de eliminări împotriva jucătorilor noștri. Astfel, au primit eliminări definitive, cu cartonaș roșu, portarul titular Drăgoi, dar și Leț și Vlăsie. Pe fondul nervozității, după deciziile brigăzii de arbitri, antrenorul Răzvan Mustață a fost și el eliminat din incintă.

Cu o echipă decimată, fără portar titular și fără o bancă de rezerve prea populată, Rapidul a cedat în meciul de după-amiază, contra celor de la Triumf București, cu scorul de 15-1. Echipa a fost condusă, la acest meci, de antrenorul Eduard Rusu, care l-a înlocuit pe colegul său, Răzvan Mustață, fără drept de a fi trecut pe raportul oficial.

Turneul continuă, iar mâine, la primul meci, nu îl vom avea în bazin pe Leț, care ispășește ultima etapă de suspendare. În aceeași situație se află și antrenorul Mustață, cel care va fi ajutat de Silviu Ceobanu.

Desigur că înfrângerile ne lasă un gust amar, iar aspectul disciplinar va trebui discutat cu multă atenție. Totuși, remarcăm un reviriment al echipei, după discursul de ieri, susținut chiar în vestiar de către directorul CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac. Băieții au luptat, s-au dăruit, însă, din câte se pare, aspecte de altă natură i-au împiedicat să bifeze astăzi primul succes.

În orice caz, toți cei implicați trebuie să conștientizeze că Rapidul, secția de polo în special, reprezintă o emblemă de valoare și de tradiție, care trebuie respectată prin devotament, comportament și rezultate. Componenții echipei juvenile de polo a Rapidului au fost invitați duminică, după ultima etapă a turneului, să vină să le susțină pe colegele handbaliste, la sala Polivalentă ”Rapid”. După încheierea meciului, va urma o acțiune de socializare propusă de către conducerea CS Rapid București, sportivilor de la echipele de handbal feminin și polo juniori, în vederea creșterii performanței tuturor secțiilor.

Capul sus! Mergem înainte!