Alte două succese rapidiste

Astăzi, 11 februarie 2017, la Arena de popice Conpet Ploiești, în Campionatul Național feminin de senioare, echipa de popice CS Rapid București a fost învinsă de Electromureș Romgaz Tg. Mureș cu scorul de 3163 – 2810. Cea mai eficientă jucătoare a formației noastre a fost Andreea Băicoian, cu 546 de popice doborâte.

Am încadrat acest eșec statistic la victoriile rapidiste, deoarece situația echipei noastre de popice, în acest moment, este una extremă. Neavând o pistă de antrenament în București, elevele antrenoarei Vasilica Pometcu sunt obligate, după serviciu sau școală, să facă naveta de patru ori pe săptămână la Ploiești, pentru antrenamente. De multe ori, ședințele de pregătire sunt incomplete, deoarece fetele ar pierde trenul înapoi spre casă, dacă nu ar pleca spre gară în timp util.

În aceste condiții, existența echipei și orice rezultat în competițiile oficiale reprezintă un mare succes, motiv pentru care le mulțumim rapidistelor. Sperăm ca odată cu ridicarea noului edificiu sportiv giuleștean, să avem și o popicărie adecvată, astfel ca o secție de tradiție a CS Rapid să meargă mai departe.

Pe de altă parte, astăzi, Georgiana Muscalu a cucerit medalia de bronz la Campionatele Naționale de atletism, probe combinate, în sală. Atleta rapidistă a obținut această performanță la pentatlon, rezultatele ei defalcate fiind următoarele:

  • 60 metri garduri, 9.11 secunde, 887 de puncte;
  • săritura în înălțime, 1.77 metri, 941 puncte;
  • aruncarea greutății, 9.78 metri, 515 puncte;
  • săritura în lungime, 5.62 metri, 735 puncte;
  • 800 metri plat, 2:37:50 minute, 602 puncte.

În total, Georgiana Muscalu a obținut 3680 de puncte, echivalentul medaliei de bronz în ierarhia senioarelor. În același concurs, Diana Roșu a ocupat locul 10 la senioare și 6 la tineret, iar Elena Viscun a abandonat după prima probă, cea de 60 metri garduri. La juniori 2, la pentatlon, Gabriel Drăgulescu s-a clasat pe locul 8, cu un total de 2287 de puncte.

Felicitări!