Arena din Giulești – primul stadion ultramodern din România care preia numele unei companii

Superbet Group și Clubul Sportiv Rapid își extind parteneriatul, anunțând redenumirea stadionului Rapid – Giulești, care devine Superbet Arena Giulești

 

București, 26 octombrie: Începând din luna noiembrie, stadionul Clubului Sportiv Rapid își va schimba denumirea în Superbet Arena Giulești. Drept rezultat al acestui parteneriat strategic între Superbet Group și CS Rapid, arena din Giulești va deveni primul stadion ultramodern din România care preia numele unei companii.

Superbet Arena Giulești va fi inclusiv redecorată, ilustrând un concept nou la nivel de branding, care va fi inspirat din istoria și identitatea clubului bucureștean.

Este important de menționat că Superbet Group este un partener de tradiție al Clubului Sportiv Rapid, fapt materializat prin susținerea oferită către mai multe secții sportive ale clubului din Giulești. Liderul industriei de pariuri sportive din România este sponsor al echipelor de fotbal, handbal, volei și baschet, toate acestea având un palmares impresionant pe plan național și internațional.

Această istorie comună a început în 2010, prin sponsorizarea echipei Fotbal Club Rapid, alături de care Superbet a început în liga IV-a, ajungând, în prezent, una dintre cele mai importante echipe din SuperLiga, primul eșalon al fotbalului românesc. În decursul a mai bine de un deceniu, Superbet a fost sponsor principal al FC Rapid atât în 2010, cât și începând cu anul 2017, când a stabilit un record în materie de sponsorizări pentru o echipă de Liga 4, atât ca durată, cât și din punct de vedere financiar.

Parteneriatul celor două organizații a fost extins odată cu sponsorizarea echipei de handbal feminin, care a început în anul 2017, moment în care echipa se afla în Liga a II-a. În prezent,     CS Rapid București este campioana națională a României și participantă în Liga Campionilor EHF Feminin, iar Superbet este, în continuare, sponsor principal.

Următoarele două capitole ale acestei colaborări sunt reprezentante de sponsorizările oferite către echipele de baschet și de volei ale CS Rapid. Viziunea care susține acest parteneriat este exprimată de Vlastimir Vukadinovic, Marketing Director în cadrul Superbet Group:

Acest moment marchează un nou reper important în relația dintre grupul Superbet și CS Rapid, oferind continuitate unei colaborări care durează de mai bine de 12 ani.

Alături de partenerii noștri am dezvoltat o strategie prin care dorim să amplificăm tot ceea ce înseamnă brandul Rapid, pe modelul marilor cluburi din cele mai puternice campionate europene. Împreună avem două obiective importante pentru comunitatea pasionaților de sport din România: realizarea de performanță sportivă prin intermediul echipelor pe care le susținem, dar și popularizarea sportului către un public cât mai vast și variat.

În același timp, odată cu amprenta puternică pe care o avem în fotbalul românesc ca rezultat al proiectului SuperLiga și al colaborărilor cu alte cluburi de tradiție, ne reconfirmăm rolul de inovatori ai domeniului de sponsorship în fotbal, fiind direct implicați în primul acord în urma căruia un stadion din România va prelua numele unei companii.”

Prima dată utilizată în 1937, dar inaugurată oficial în 1939, arena din Giulești este un reper istoric al sportului românesc, fiind martoră atât unor importante performanțe sportive, cât și a unor evenimente sociale majore care au marcat anii 40 sau anii 80.

Pe parcursul timpului, acest stadion a trecut printr-o serie de lucrări de modernizare, fiind reinaugurat pe 26 martie 2022, sub forma unei arene construite la cele mai înalte standarde, recunoscute internațional prin acordarea clasificării de stadion de categorie UEFA 4.

În ceea ce privește perspectiva clubului sportiv din Giulești, parteneriatul care implică redenumirea stadionului reprezintă o oportunitate excelentă pentru a crește nivelul de performanță sportivă și pentru a extinde obiectivele de dezvoltare a organizației.

CS  Rapid – Superbet Group e un parteneriat pe termen lung în care credem mult, un parteneriat care va ajuta să ducă clubul nostru acolo unde merită, în topul cluburilor europene.

Este o onoare pentru noi să avem alături un partener de asemenea anvergură. Împreună vom duce, cu siguranță, numele Rapid în vârf, atât pe plan intern cât și în toată Europa. Drumul este lung dar tradiția Rapidului trebuie dusă mai departe, iar Superbet este brandul cu care, în următorii ani, vom construi lucruri mărețe!”  a declarat Bogdan Vasiliu, Președinte al Clubului Sportiv Rapid.

Proiectul Superbet Arena Giulești face parte dintr-o strategie amplă a grupului, prin care se dorește susținerea sportului, de la nivel de juniori până la echipele de seniori.         Andrei Stan, Sponsorship Manager pentru Superbet Group, oferă o imagine de ansamblu despre portofoliul de sponsorizări în care este implicată compania românească:

Acest nou capitol din parteneriatul cu CS Rapid este clădit pe baza unei relații de încredere și al unui istoric comun excelent, dar reprezintă și o dovadă de continuitate a angajamentului pe care îl avem față de sportul românesc.

Suntem parteneri de încredere și de perspectivă pentru numeroase sporturi, fiind sponsori principali ai unor competiții precum SuperLiga, Transylvania Open, Sports Festival, SuperRally sau Dynamite Fighting Show.

Planul nostru de sponsorizări este unul organic, în sensul în care identificăm, în mod constant, cele mai entuziaste comunități sportive din România, care pot crește și performa alături de noi.”

Despre Superbet Group:

Fondat de către familia Dragic în anul 2008, grupul Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România.

Compania desfășoară operațiuni în retail, unde are o rețea de peste 1.000 de agenții stradale, precum și în online, prin intermediul website-ului și al aplicațiilor de pariuri sportive și gaming. Grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia si Polonia.

Între acționarii grupului se află și gigantul american Blackstone Inc., cel mai mare fond de investiții din lume, care a realizat, în 2019, o investiție strategică minoritară în valoare de 175 milioane de euro.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și singura companie premiată de patru ori în cadrul Central & Eastern European Gaming Conference (CEEGC) cu trofeul de excelență în regiune – Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală și de Est.