Atletism

Sectia atletism

A mostenit traditia existenta In promovarea unor probe de alergare si, in special, a intrecerilor de cros, preocuparii manifestate inca din anul 1923, insa actul sau de nastere dateaza de la 1 iulie 1932, pe terenul Romcomit.

Din 1937, cand se separa de rugby, sectia de atletism a devenit una din structurile reprezentative ale clubului, consacrand in marea performanta atleti proveniti din propria pepiniera sau promovati din alte unitati. In perioada 1932-1937, sportivii participa la diferite concursuri si demonstratii remarcandu-se, mai ales, in probele de cros.

In 1934 atletii feroviari participa, intr-o combinata cu “Viforul Dacia”, la meciul atletic international cu “Primorje” din Ljiublana, organizat la Bucuresti, iar in 1935 in deplasare.

Printre primii atleti ai sectiei s-au numarat: Ion Paraschivescu (pana an 1951 a indeplinit si functia de antrenor voluntar), Stefan Ciaclani, Al. Buligescu, Ion State, Radu Ionita, Vanghel Chiose, Vasile Teodosiu, Constantin Dumitru, Iuliul Iordan, Valeria (Talmaceanu) Dumitrescu, Florica Otel, Elena Dinescu s.a.

Se remarca echipele feminine si cea de juniori participante la cros. In 1938, echipa de mars, din care facea parte si viitorul antrenor N. Ruta, castiga proba de 20 de km (sosea). Au umat alte generatii de atleti care au contribuit la gloria atletismului romanesc.

 

Realizari pe plan intern

Peste 500 de titluri de campioni la seniori si la juniori, dintre care circa 300 de seniori (200 in probele feminine si 100 In cele masculine);

11 Maestrii emeriti ai sportului si peste 500 de Maestri ai sportului.

Printre atletii cu realizari deosebite se numara:

Gabriela Szabo- medaliata cu aur, argint si bronz la JO, 6 titluri mondiale, campioana europeana de junioare si senioare, declarata cea mai buna atleta a Europei si a lumii In 1999;

Vali Ionescu – campioana europeana si vice-campioana olimpica, detinatoarea recordului mondial la lungime;

Anuta Catuna-campioana mondiala cu echipa la alergari pe sosea;

Violeta Beclea-Syekely-vicecampioana olimpica si mondiala;

Iolanda Oanta- dubla vicecampioana europeana;

Rodica Mateescu-vicecampioana mondiala;

Ioana (Luta) Tintorescu- Maestra emerita a sportului (24 titluri de campioana, 20 recorduri nationale, 7 titluri balcanice, 17 ani In echipa nationala);

Maestri si Maestri emeriti ai sportului, multiplii campioni nationali : Radu Ionita, Virginia Ioan, Gheorghe Stanel, Mihai Yaharia, precum si Valeria Bufanu-stefanescu, Cornelia Popescu, Florica Otel, Adriana Barbu s.a., care au fost promovati

In alte sectii unde au obtinut performante valoroase pe plan international. Printre antrenorii care au contribuit la obtinerea acestor performante se afla: Dumitru Osiac, George Baleanu, Cornel Cotor, Gheorghe Stanel, Eugen Ignat, Virginia Ioan, Gheorghe Boghean, Constantin Dumitru, Adrian Zugravescu, precum si antrenorii emeritis Georgeta Zaharia, Mihai Zaharia, Constantin Nourescu, Maricica Puica, Zsolt Gzongzossi.

Galeria foto