Baschetul 3X3 – provocare olimpică pentru rapidiști

După încheierea sezonului de sală, secția de baschet a CS Rapid București va aborda o nouă provocare, de data aceasta cu mari șanse de consacrare și de rezultate notorii. CS Rapid București va alinia, în această vară, la startul Campionatelor Naționale de 3X3, atât o echipă masculină, cât și una feminină.

La băieți, după cum se știe, rapidiștii au fost prezenți la majoritatea acțiunilor internaționale de până acum, nume precum Cătălin Vlaicu, Bogdan Sandu sau Angel Santana fiind arhicunoscute suporterilor giuleșteni.

De aceea opinăm că la varianta masculină, Rapidul va fi una dintre protagonistele întrecerii interne. Cei menționați au și șansa de a fi selecționați în lotul național al României care, în perioada 8-12 iunie, va participa la Campionatele Mondiale din Filipine, unde tricolorii au o grupă foarte grea, cu Serbia, campioană mondială en-titre, Olanda, Noua Zeelandă și Kirghistan. După aceea, în perioada 14-16 septembrie, echipele naționale ale României, în care sperăm să se regăsească și rapidiști, vor evolua la Campionatele Europene de baschet 3X3, care vor avea loc la București.

Nu în ultimul rând, în programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020, și-a găsit loc, în premieră, jocul de baschet la un singur panou. Un turneu preolimpic a fost acordat României, acesta urmând a avea loc, la o dată încă incertă, la Constanța.

Așadar, suporterii alb-vișinii care sunt dornici de performanțe, interne și internaționale, sunt chemați alături de echipele de baschet rapidiste, care au nevoie de toată susținerea noastră.

Hai Rapid!