Bogdan Mihai Pană – suporter special al voleibalistelor rapidiste

De mai multe ori am afirmat că Rapidul este, înainte de orice, un spirit special, la care se pot raporta doar oamenii speciali.

Această ipoteză este susținută și demonstrată de oameni care chiar și-au jertfit sănătatea pentru culorile alb-vișinii. Un caz desprins parcă din scenariile de film este cel al lui Cornel Pană, surprins în fotografia alăturată.

Tatăl fostei voleibaliste feroviare Mirela Pană, conducea în 2013 unul dintre cele două autoturisme cu care Căprioarele efectuau deplasarea la Piatra Neamț. La ieșirea din Bacău, mașina condusă de Bogdan Mihai Pană a fost lovită frontal de un autoturism care venea din partea opusă și care a pătruns pe contrasens.

Pană senior, care  este de profesie inginer la Direcția Drumuri și Poduri din cadrul Regionalei București, a fost grav accidentat, necesitând luni de zile de spitalizare. El chiar s-a ales cu un handicap locomotor în urma nefericitei întâmplări, dar acest lucru nu l-a făcut să renunțe la dragostea pentru echipa Rapidului.

Bogdan Mihai Pană a rămas un suporter fidel al voleibalistelor de lângă Podul Grant chiar dacă fiica sa a abandonat cariera de performanță. Ultimul exemplu de devotament a fost la meciul derby, câștigat de Căprioare cu 3-2 în fața celor de la Medgidia.

Delegația constănțeană a fost una numeroasă, iar suporterii oaspeților au dominat fundalul sonor de la Sala Polivalentă ”Rapid”. Singurul care a luptat pe planul galeriilor, pentru Rapid, a fost Bogdan Mihai Pană. Vocea sa baritonală nu a ținut cont de dezavantajul numeric, fiind un puternic impuls și pentru sportive, care au întors de la 1-2 la seturi, câștigând partida.

”Această victorie îi este dedicată omului special care este Bogdan Mihai Pană. Domnia sa va deține mereu funcția onorifică de suporterul numărul unu al echipei feminine de volei a Rapidului”, spunea la final de meci antrenorul Mihai Duță, vizibil emoționat.

La rândul său, Bogdan Mihai Pană afirma: ”Rapidul este viața mea, iar echipa de volei are un locșor aparte în sufletul meu. Pentru mine cea mai mare bucurie este să văd un meci al Rapidului și să susțin culorile alb-vișinii. Hai Rapid!”

O concluzie mai bună pentru acest material, față de aceste cuvinte simple dar spuse din inimă, probabil că nici cel mai talentat scriitor nu ar fi găsit!

Noi, rapidiștii, îți mulțumim pentru implicare și sacrificiu Bogdan Mihai Pană – suporter numărul unu al echipei feminine de volei din Giulești!