Cătălin Bordei – eroul meciului cu Știința București

Echipa masculină de baschet CS Rapid București s-a impus cu scorul de 69-68, într-o partidă foarte importantă în economia seriei de Liga I. Cel mai bun jucător de pe teren, conform statisticilor, a fost Cătălin Bordei (foto), cel care a stat 38 de minute pe parchet și a bifat un spectaculos double-double, compus din 31 de puncte și 10 recuperări. Lângă aceste performanțe, el a mai adăugat și 4 pase decisive, înregistrând și un excelent procentaj al aruncărilor din acțiune, de 48%.

Cătălin Bordei a explicat, în câteva cuvinte simple dar pline de substanță, ce înseamnă să joci baschet la Rapid: ”Întotdeauna am venit cu plăcere să joc pentru echipa Rapid, cea care m-a format ca baschetbalist. Toți componenții lotului muncim, dar venim cu plăcere la antrenamente, tocmai pentru că spiritul giuleștean triumfă împotriva oricăror dificultăți. Așa că arareori sunt notate absențe, și acelea motivate, la antrenamentele echipei. Acasă, sala este fantastică, iar publicul face diferența, fiind un jucător suplimentar pentru noi”.

Întrebat despre statutul actualei echipe, Cătălin Bordei a precizat: ”Cred că avem cea mai bună echipă din ultimul deceniu. Sigur că nu putem rivaliza cu perioadele de glorie ale Rapidului, dar cred că avem un lot omogen, valoros și, foarte important, format din prieteni. Din punct de vedere sportiv ne vom bate pentru promovarea pe prima scenă a baschetului românesc”.

Cătălin Bordei este recunoscut pentru meciurile foarte bune pe care le face în varianta 3X3, fiind de două ori selecționat pentru echipa națională a României, participantă la Campionatul Mondial. Cu referire la această temă, baschetbalistul giuleștean a declarat: ”Consider că baschetul avea nevoie de o relansare, iar varianta 3X3 este foarte spectaculoasă, disponibilă oricui și practicabilă oriunde. Cred că viitorul sportului cu mingea la coș rezidă în dezvoltarea variantei cu 3 jucători într-o echipă”.

CS Rapid București consideră că jucătorii echipelor noastre, precum și sportivii legitimați la secțiile de sporturi individuale, sunt modele sociale, motiv pentru care am ales să așternem gândurile lui Cătălin Bordei, cel care nu a uitat să amintească, la final, că ”reușitele din meciul cu Știința sunt rezultatele unui foarte bun joc colectiv, iar coechipierii l-au ajutat mult în graficele statistice”.