Câteva considerații pe marginea evoluției echipei masculine de volei CS Rapid București

Suporterii clubului nostru au urmărit, câteodată cu stupefacție, parcursul fluctuant al echipei masculine de volei CS Rapid București, în seria est a Diviziei A2. Elevii antrenorului Ioniță au înregistrat evoluții bune, uneori, dar și unele insuccese chiar deranjante.

Ultimul dintre acestea, înfrângerea de săptămâna trecută de acasă, cu Știința București, a cam umplut paharul nemulțumirilor din tribună, al căror ecou a ajuns și în club. Senzația generală este că la echipă nu toți trag căruța în aceeași direcție. Unii dintre jucători, care nu prea simt ce înseamnă spiritul rapidist, își și ne fură căciula, amăgindu-ne cu prestații necorespunzătoare.

Toți, de la antrenor la ultima rezervă, ar trebui să știe că poartă un simbol glorios, Rapidul fiind câștigătoare de trei ori a Cupei Campionilor Europeni la volei masculin. Iar dacă educația și simțul profesionist al unora nu îi îmboldește la mai mult, am dori să știm cum s-ar fi simțit ei, la finele jocului cu Știința, dacă în sală s-ar fi aflat un voleibalist ca Aurică Drăgan, poreclit la vremea lui ”Mâini de Aur”.

Prin acest material nu dorim nici să generalizăm, pentru că aceste cuvinte cu siguranță nu se potrivesc tuturor celor implicați la echipă, dar nici să dăm cu pietre. Suntem convinși că sita valorică va cerne, iar cei mai buni și mai sufletiști se vor alege singuri.

Nu este târziu nici acum, în ceasul al doisprezecelea, să ne trezim și să ne jucăm șansa promovării până la capăt. Surpriza poate veni de la voleibaliști care sunt calificați în play-off și, cu o determinare specifică, pot promova pe prima scenă a voleiului românesc.

Mult succes rapidiști, la jocul de la Craiova, din ultima etapă a sezonului regulat!