Comportare excelentă a luptătorilor la Campionatele Naționale

În acest week-end, la Reșița, s-au desfășurat Campionatele Naționale de lupte pentru seniori. Comportarea loturilor rapidiste deplasate a fost una excelentă, iar noi o vom detalia în rândurile care urmează.

La lupte libere, Gabriel Moajăr a fost aproape de o medalie, ocupând locul 5 la categoria de greutate 86 de kilograme. la lupte feminin, Beatrice Oancea a cucerit medalia de bronz, la categoria de greutate 63 de kilograme. Antrenorul celor doi sportivi este maestrul Cornel Zaharia. De asemenea, sperăm ca proaspătul medaliat olimpic, Ștefan Gheorghiță, în vârstă de numai 30 de ani, legitimat la CS Rapid București, să revină asupra decizie de a se retrage din activitatea sportivă de mare performanță.

La lupte greco-romane, marea surpriză a constituit-o Ionuț Caraș, la categoria de greutate 80 de kilograme. Acesta, deși a concurat accidentat, cu entorsă la gleznă, a devenit campion național, învingându-l în finală pe fostul său coleg de club la Steaua, Panait. Ionuț Caraș a fost legitimat la CS rapid București cu o zi înainte de concurs. Mihai Buzică, la categoria de greutate 98 de kilograme, a ratat de puțin bronzul, ocupând, în recalificări, locul 5. Foarte bune au fost și prestațiile altor luptători rapidiști, Mirel Chirea, categoria 85 de kilograme, sau Mihai Cernea, 71 de kilograme, aceștia având tablouri foarte dificile.

Antrenorul echipei rapidiste de lupte greco-romane este maestrul Ionel Tase.

Un cuvânt frumos și despre cei doi antrenori care, după o călătorie retur cu trenul de noapte, de la Reșița, astăzi sunt iarăși în sală, pentru inițiere cu copiii care vor să practice luptele la Rapid. Considerăm că printr-un astfel de comportament, o secție de tradiție cum este cea de lupte a clubului feroviar, se poate relansa la nivelul rezultatelor din competițiile de odinioară.

Pe agenda de lucru a echipelor de lupte, libere, feminin și greco-romane, se află, peste două săptămâni, o altă deplasare lungă, la Timișoara, unde vor avea loc Campionatele Naționale de tineret U23.

Felicitări tuturor!