Dinamo – Rapid USL Metrou 28-22 la handbal feminin

Astăzi a avut loc meciul de handbal feminin, contând pentru Divizia A, dintre Dinamo București și CS Rapid USL Metrou București. Dinamovistele s-au impus cu scorul de 28-22 (11-7) la capătul unui meci foarte tare, în care fetele noastre, pregătite de antrenorul Vasile Mărgulescu, au abordat jocul foarte inteligent, în contextul clasic al unei duble manșe de calificare.

Ambele echipe au intrat pe teren timorate de miza promovării, iar dinamovistele s-au desprins în startul meciului, conducând cu 9-3. Fetele noastre au stăvilit elanul gazdelor, au alergat mult, s-au apărat și au reușit să înscrie goluri importante, care s-au dovedit veritabile lovituri psihologice.

Repriza secundă a fost, la fel ca și prima, un șah etern, în care rapidistele au anihilat piesele de bază ale adversarelor și au jucat la limita avantajului din dubla directă cu oponenta noastră. Pe final de partidă, Alina Dobrin, după ce a marcat golul care a pulverizat orice emoție, a făcut un gest minunat către peluza ocupată de suporterii rapidiști, care demonstrează comuniunea organică între echipă și galerie.

Diferența a crescut pe final, la 6 goluri, rapidistele lăsând brațele jos atunci când, matematic, avantajul lor din dubla manșă nu mai putea fi recuperat.

În partida tur, CS Rapid USL Metrou s-a impus cu 26-18. Scorul general între primele două clasate ale seriei ne este favorabil, 48-46. Handbalistele feroviare au nevoie acum de un parcurs fără greșeală, până la finalul campionatului, pentru asigurarea promovării directe, fără baraj, în liga de elită.

Această cronică în care felicităm eroul colectiv, echipa, nu se putea încheia fără un cuvânt cald de mulțumire pentru jucătorul cu numărul 0 al echipei noastre – publicul rapidist. Peste 100 de suporteri au creat o atmosferă fantastică, surclasându-i pe omologii lor dinamoviști, chiar la ei acasă.

Acesta este spiritul Rapidului! Mulțumim fetelor! Mulțumim băieților din galerie!

Atenție însă, lupta pentru promovare nu s-a încheiat, așa că așteptăm aceeași determinare, din partea jucătoarelor și suporterilor, la etapele următoare.