Eșec la limită după o evoluție ”de suflet”

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a cedat la limită în Liga Națională, cu puternica Dunărea Brăila, la Sala Polivalentă ”Rapid”. Scorul final a fost de 26-25 (14-13) în favoarea oaspetelor care au avut câteva jucătoare străine de certă valoare.

Evoluția rapidistelor a fost însă una entuziasmantă. Împinse de la spate de public, fetele noastre au avut câteva momente speciale. După un început mai slab, în care brăilencele au condus cu 4-1 și 5-3, rapidistele au egalat la 6 în minutul 13, după care am preluat conducerea prin două goluri de la centrul terenului, în poarta goală, marcatoare fiind Dache și Trăilă. Am avut avantaj până spre finalul reprizei, însă, la 12-11, am abordat necorespunzător o superioritate. Nu am marcat, am primit gol cu om în plus, iar Trăilă a fost eliminată, astfel că brăilencele au preluat inițiativa și au intrat la pauză cu un gol avans.

Startul reprizei secunde a fost realmente entuziasmant. Dache a marcat pe contraatac, apoi, la câteva secunde distanță, Trifan, din nou cea mai bună jucătoare de pe teren, a interceptat și i-a pasat decisiv lui Dache pentru un nou gol. Tot Elena Dache a dinamitat apoi poarta adversă cu o aruncare de la șold care a lovit ambele bare laterale înainte de a ajunge în plasă.

La 20-20, Andreea Arghir a avut trei intervenții consecutive magistrale, fapt care ne-a alimentat speranțele. Trebuie precizat că portarul titular, Olivia Nanu, a fost un veritabil înger păzitor, apărând inclusiv două aruncări de la 7 metri, în condițiile în care s-a duelat cu trăgătoare de calibru. Antrenorul Vasile Mărgulescu a simțit foarte bine momentul schimbării de portar, alternanța celor două fiind un plus pentru noi.

Pe final însă, în minutul 50, Dunărea Brăila a preluat conducerea pe tabela de marcaj, 23-22, vizitatoarele având o bancă de rezerve mai lungă. Am egalat  miraculos la 25, cu două minute și jumătate înainte de final, dar, ”mai binele” este dușmanul binelui. Am forțat atacurile și am ratat posesii importante, apoi iarăși ne-am apărat prea agresiv, pentru intercepție, iar experimentata formație adversă ne-a taxat, marcând golul victorios în ultimul minut.

Am pierdut, însă echipa a avut un suflet aparte, fapt care s-a observat pe parchet. Alexandra Trifan, într-un picior, a marcat 11 goluri, având procentaj maximal la aruncările de la 7 metri, cu 9 transformări. Elena Dache, singura noastră aruncătoare de distanță, a contribuit cu 8 goluri. Excelentă Ana Chirigiu, aflată într-o formă sportivă de zile mari. Ea a reușit 4 intercepții, a luptat cu adversare superioare fizic, imaginea cu ea aruncată peste gardul de protecție, în tribună, fiind sugestivă pentru spiritul de sacrificiu al micuței extreme. Ana Chirigiu a înscris 2 goluri, tabela noastră completându-se cu Camelia Carabulea, Andreea Cruceanu, Andreea Trăilă și Georgiana Brătulescu, toate cu câte un gol în statistici.

Rămânem cu amărăciunea că am pierdut un meci de 6 puncte și că nu i-am putut face un cadou deosebit, în ziua în care a împlinit 23 de ani, Cameliei Carabulea. Ar trebui să medităm asupra lipsei de implicare și a ratărilor extremelor, ori asupra jocului fără pivot. Nu avem contraatac rapid, iar de la distanță avem prea puține brațe capabile.

Altfel, formația noastră, cu un buget nesemnificativ în comparație cu al oponentelor, luptă pe prima scenă a handbalului feminin românesc.

Iar pentru acest lucru merită toată aprecierea…

Vă așteptăm săptămâna viitoare, pe 19 noiembrie, ora 16.30, la ultimul meci pe teren propriu din 2017 al fetelor.