Filă de istorie! Prima Cupă a României câștigată de fotbaliștii Rapidului

Data de 6 iunie 1935 este una de referință pentru istoria sportului feroviar românesc. Echipa de fotbal Rapid București cucerea, atunci, prima dintre cele 13 Cupe ale României pe care le are în palmares. Pe Stadionul ONEF, mai apoi denumit Republicii, Rapid a întâlnit, în finala Cupei, puternica Ripensia Timișoara, prima echipă cu statut profesionist din fotbalul românesc.

Feroviarii au condus permanent în acea finală dramatică: 2-0, 4-2 și 5-3, dar bănățeni au egalat. În prelungiri, alb-vișinii au marcat golul decisiv, finala fiind câștigată cu un scor record, 6-5, neegalat în finalele de Cupă nici până astăzi. Cel mai bun om de pe teren a fost Georgescu, care a reușit un hattrick.

Echipa feroviară aliniată în finala cu Ripensia a fost: Theimler – Roșculeț, Ujlaki – VintilăWetzer IICuedan – Georgescu, Barbu II, Strock, Medve, Attila.

De remarcat că la momentul primului trofeu, echipa se numea CFR București. Numele s-a schimbat ulterior, după modelul Rapid Viena.

Aceasta este doar una dintre glorioasele pagini ale sportului rapidist, fotbalul fiind, alături de lupte, atletism și haltere, între primele sporturi practicate de ceferiștii români.