Filă de istorie – Voleibalistele campioane internaționale feroviare

De-a lungul timpului, sportivii rapidiști au fost implicați, pe de o parte, în activitatea sportivă de performanță, dar au participat cu mult succes și la competițiile muncitorești și feroviare. Din acest motiv, scormonind prin biblioteci, vă aducem aminte de o frumoasă performanță a Căprioarelor!

Echipa feminină de volei Rapid București a câștigat, în 1960, prima ediție a Campionatului Internațional Feroviar, găzduit chiar de sala rapidistă. Conform celor scrise la momentul respectiv de ziarul !Scînteia Tineretului”, de unde avem și facsimilul atașat, Rapid a câștigat finala acestei competiții desfășurate cu ocazia Zilei Ceferistului, impunându-se în etapa finală contra selecționatei feroviare din Uniunea Sovietică, scor 3-1. Au mai participat la această competiție formații feminine de volei, arondate structurilor feroviare, din Cehoslovacia, Polonia, Bulgaria și Ungaria.

În sextetul rapidist s-au regăsit, în acel îndepărtat 1960, voleibaliste precum Păunoiu, Colceriu, Mocanu, Berezeanu, Moraru II și Costic.

Ani la rând, CS Rapid București a reprezentat România în competiții feroviare la toate disciplinele sportive, prin afiliere la federația internațională a sportivilor feroviari.