Gheorghiță Ștefan a primit medalia olimpică de la Beijing

Luptătorul Gheorghiță Ștefan a primit astăzi, 21 octombrie 2017, medalia de bronz de la Jocurile Olimpice ediția Beijing 2008, în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

‘Vreau să mulțumesc COSR pentru această festivitate frumoasă, sunt foarte bucuros pentru această medalie. O consider ca un cadou pe care îl accept. Nu am aceeași senzație ca și cum aș fi urcat pe podium, dar este un cadou pe care îl accept. Am fost foarte bucuros când am aflat, nu îmi venea să cred. Am intrat pe net și am verificat și am avut o bucurie aparte, o senzație pe care nu o pot descrie. Am muncit pentru această medalie, îmi pare rău că nu a fost la ediția 2008 a Jocurilor Olimpice. Sunt adeptul unui sport curat și susțin un sport curat, iar cei care sunt prinși pozitiv e normal să plătească. Medalia asta va avea locul ei, atât în suflet, cât și în vitrină”, a declarat Gheorghiță Ștefan, care se deplasează încă în cârje după operația de la genunchi de anul trecut.

Ștefan, clasat pe locul 5 la JO 2008 în cadrul categoriei 74 kg la lupte libere, a primit medalia de bronz în urma descalificării pentru dopaj a sportivului clasat inițial pe locul 2 (uzbekul Soslan Tighiev). Gheorghiță Ștefan a fost învins de Tighiev în optimile categoriei 74 kg, la lupte libere. Românul fusese întrecut în meciul pentru bronz de belarusul Murad Gaidarov. În noua configurație, anunțată de forul mondial, rusul Buvaisar Saitiev rămâne cu aurul, Gaidarov a luat argintul, iar bronzul a revenit bulgarului Kiril Terziev și românului Gheorghiță Ștefan.

În momentul obținerii acestei performanțe, Gheorghiță Ștefan era legitimat la CS Rapid București, avându-l ca antrenor pe Cornel Zaharia.