Halterofilii au deschis sezonul

La Bascov (județul Argeș), în perioada 21-24 martie, Federația Română de Haltere a deschis sezonul competițional prin organizarea etapei de calificare la Campionatele Naționale pentru juniori I și juniori III, dar și prin întocmirea ierarhiilor pentru Cupa României, la cele două categorii de vârstă.

Cătălin Ioniță și Dumitru Marga s-au clasat pe locul 3 la categoriile de greutate de 62, respectiv 85 de kilograme. Delia Dumitru (63 de kilograme) și Laurențiu Dumitru (105 kilograme) au ocupat poziția a cincea în clasament, iar Loredana Teodorescu a fost pe același loc, 5, la categoria de greutate de 58 de kilograme.

Andreea Niculescu s-a situat pe locul 8 la categoria de greutate de 53 de kilograme.

Excelentă a fost evoluția lui Paul Ioniță, la categoria de greutate 85 de kilograme. Acesta a depășit bornele valorice ale recordurilor naționale, la categoria de vârstă sub 15 ani. Halterofilul rapidist a ridicat 102 kilograme la stilul smuls, 125 de kilograme la stilul aruncat și a totalizat 227 de kilograme. Toate cele trei depășesc vechile borne, însă nu pot fi omologate deoarece comisia antidoping nu a fost prezentă la această competiție, pentru validarea rezultatelor respective.

În orice caz, cei doi antrenori ai secției de haltere de la CS Rapid București, Pavel Rugea și Marius Ulăreanu, se declară mulțumiți de tonusul sportivilor feroviari, la revenirea pe podiumul competițional.

Încheiem cu o veste de la handbal, unde echipa de junioare III s-a impus în deplasare, la Pantelimon, cu scorul de 35-15, într-un meci din seria preliminară a Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.