Handbalistele în semifinalele Cupei României

Echipa feminină de handbal Rapid București a obținut o calificare superbă în semifinalele Cupei României. La Sala Polivalentă ”rapid”, într-o atmosferă electrizantă creată de cei 700 de suporteri rapidiști, fetele lui Carlos Viver au trecut de un adversar incomod, SCM Gloria Buzău, cu scorul de 29-27 (17-11). Calificarea s-a jucat într-o singură manșă, așa că formația alb-vișinie a ajuns în careul de ași.

Jocul a început cu echipa oaspete la conducere, însă spre mijlocul reprizei giuleștecele au preluat comanda și s-au desprins la 10-7. A fost un prim moment-cheie care le-a ajutat pe handbaliste să construiască victoria, scorul la pauză fiind unul elocvent, 17-11.

În partea a doua, oaspetele au revenit senzațional și au egalat la 21, însă nu au trecut în avantaj. La scorul de 27-25, Julie Foggea a parat o aruncare de la 7 metri, moment decisiv pentru ca rapidistele să rămână favorite la victorie. Pe final au alternat ratările dar și reușitele, Rapid câștigând acest meci foarte greu cu 29-27.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Sorina Tîrcă 8, Azenaide Carlos 6, Eliza Buceschi 5, Fraga Fernandez 4, Ainhoa Hernandez 2, Gabriela Perianu, Dorina Korsos, Laura Popa și Aexandra Badea câte unul. Au mai fost folosite: Diana Ciucă, Elena Voicu, Oana Lefter, Marina Ilie, Dorina Rațiu, Julie Foggea. Staff-ul tehnic a fost alcătuit din Carlos Viver, David Ginesta, Florin Ciupitu și Marian Stan.

În alte partide din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin:

CSM Galați – Măgura Cisnădie 27-28

SCM Rm. Vâlcea – Minaur Baia Mare 32-25

Echipele câștigătoare s-au calificat, de asemenea, în Fina Four. Ultimul sfert de finală, CSM București – Gloria Bistrița, va avea loc pe 15 mai.

Felicitări!