Înfrângere frustrantă cu Slobozia

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a disputat astăzi, în Liga Națională, un meci crucial pentru evitarea retrogradării. Din nefericire am cedat în fața celor de la AHCM Unirea Slobozia cu 26-24, după ce am condus la pauză cu 12-10, iar ialomițencele au trecut prima dată în avantaj abia în minutul 50.

Eșecul este realmente frustrant în condițiile în care am avut, în mitanul secund, 19-16. Din acel moment echipa noastră s-a blocat pur și simplu, nereușind să fructifice o dublă superioritate numerică. Mai mult, oaspetele au recuperat din handicap și au preluat conducerea cu 21-20.

Principala noastră problemă a fost imposibilitatea anihilării celor mai valoroase jucătoare adverse. Interul Andreea Ilie a marcat 9 goluri, în timp ce pivotul Yaroslava Burlachenko a punctat de 8 ori de pe pivot.

În pofida eșecului, totuși trebuie să subliniem câteva lucruri extraordinare. Olivia Nanu a închis poarta, având parade excepționale. Ea nu a fost înlocuită nicio secundă, Ioana Simion și Andreea Arghir rămânând pe banca de rezerve. Andreea Cruceanu a zburdat ca la prima tinerețe, marcând 7 goluri majoritatea de pe extrema dreaptă. Andreea Trăilă a fost interul pe care, la acest nivel, nu l-am văzut niciodată, înscriind din poziții grele, un total de 5 goluri. Alexandra Trifan a fost apatică și nu a reușit să limpezească jocul echipei. Ea a terminat cu o statistică de două aruncări de la 7 metri transformate. Elena Brătulescu a avut meci foarte greu, ciocnirile cu un pivot vu gabarit de rugbyst, Burlachenko, uzând-o mult. Ea a înscris un gol dar a luptat admirabil pe ambele faze. Cristina Niculaie a explodat pur și simplu în repriza secundă, înscriind 5 goluri spectaculoase. Atunci când nu a mai putut ține ritmul a revenit în teren Camelia Carabulea, pe extrema stângă. Deși a ratat câteva situații de singur cu portarul, nu i se poate imputa ceva, înscriind și două goluri.

Au mai marcat Elena Dache și Mihaela Doica, fiecare câte un gol. Au mai jucat, însă prea puțin pentru a ne face o idee, Cosmina Cozma și Oana Bucă. Nu a intrat pe teren Georgiana Bazon.

Acest eșec face ca Rapidul să rămână pe ultima poziție în clasament, cu 12 puncte. Meciul cu CSM Danubius Galați a fost reprogramat pentru miercuri 7 martie și reprezintă ultima noastră speranță.

Spre consolare, amintim că în deschiderea regalului sportiv feroviar, echipa feminină de handbal junioare II a câștigat cu ACS Kira Târgoviște, scor 29-23.

Capul sus fetelor! Am pierdut o bătălie importantă, dar nu războiul!