Înfrângere onorabilă cu HC Zalău

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a pierdut onorabil partida din etapa a III-a a Ligii Florilor În meciul disputat la Sala Polivalentă ”Rapid”, contra redutabilei HC Zalău, rapidistele au cedat cu 27-25 (17-9).

Fetele noastre au intrat mai greu în joc, fapt care a permis adversarelor să se instaleze la conducere, pe tabela de marcaj, și apoi să se detașeze.

Zălăuancele au practicat un joc cinic în apărare, faultând în mod repetat, la limita sancțiunii disciplinare. Această tactică destul de cinică le-a scos din ritm pe aruncătoarele noastre de 9 metri, astfel că, în primul mitan, eficiența a fost foarte scăzută. n plus, lipsa de varietate a atacurilor, coroborată cu soluțiile neinspirate utilizate, au făcut ca scorul să fie liniștitor pentru echipa oaspete.

În partea a doua, rapidistele, neavând ce pierde, s-au descătușat și au jucat un handbal de calitate superioară. Instinctiv, fetele noastre au preluat metodele de apărare ale oaspetelor, defensiva fiind mult mai atentă. Au început să meargă și fazele pe semicercul advers, așa că, pas cu pas, am recuperat din ecart.

Este drept că și arbitrii delegați au avut unele decizii contradictorii, care ne-au dat peste cap, însă vine pentru eșec ne-o asumăm în totalitate. Cu aproximativ 10 minute înainte de final, la scorul de 26-23 pentru vizitatoare, am avut ocazia să ne apropiem la doar două lungimi, însă am ratat posesia.

De remarcat debutul foarte bun al Andreei Popa, autoare a 6 goluri, dar și faptul că Hristina Nedeljkovic nu a avut un procentaj prea bun, cu doar 4 goluri din 9 aruncări. Mai mult, interul sârb a suferit o accidentare care o va ține cel puțin o lună de zile departe de teren.

Echipa folosită de antrenorul Vasile Mărgulescu, în această partidă, a fost următoarea: Ioana Simion, Andreea Arghir și Kristina Graovac – portari; Ana Chirigiu, Laura Dorp, Cristina Niculae, Andreea Cruceanu (5 goluri), Andreea Trăilă (3 goluri), Alina Dobrin (2 goluri), Mihaela Doica (2 goluri), Elena Dache, Georgiana Brătulescu (un gol), Andreea Popa (6 goluri), Hristina Nedeljkovic (4 goluri), Oana Bucă și Camelia Carabulea (2 goluri).

La final mai putem afirma că unele jucătoare nu au intrat aproape deloc în teren (Bucă, Dorp, Chirigiu sau Dache), iar majoritatea handbalistelor noastre s-au prezentat timorate, poate, de personalitatea antrenorului advers, reputatul Gheorghe Tadici.

Meciul următor, pentru rapidiste, va avea loc pe 20 septembrie, ora 19.30, la Sala Polivalentă ”Rapid”. Fetele noastre vor fi oaspete ale celor de la CSM București, care au solicitat devansarea partidei din etapa a cincea, din motive de Liga Campionilor.