Lămuriri cu privire la utilizarea siglei CS Rapid București

Anul 2018 începe, din nefericire, cu probleme de natură extrasportivă. Astfel, în mass-media ultimelor zile, s-a vehiculat faptul că sigla și palmaresul CS Rapid București ar fi fost cedate către alte instituții. În acest sens, directorul CS Rapid București, Valy Caciuriac, a dorit să facă lumină, declarând următoarele: ”Nu s-a pus problema niciodată să cedăm sigla și palmaresul CS Rapid București. Cei de la Academia Rapid au folosit pe site-ul lor oficial sigla fără acordul nostru, încercând să preia și partea de istorie a secției de fotbal.

Adaug și că atribuțiunile directorului de club sunt limitate de anumite proceduri, noi fiind doar cei care punem în practică hotărârile luate de Consiliul de Conducere al CS Rapid București și de către conducerea Ministerului Transporturilor, instituție căreia i ne subordonăm. CS Rapid București este o instituție de drept public, iar elementele de patrimoniu pe care le utilizăm aparțin statului român, noi avându-le doar în administrare. Cert este că vreau să îi liniștesc pe suporteri transmițându-le că noi, CS Rapid București, nu dorim să renunțăm la palmaresul nostru și nici la siglă, acestea fiind lucruri cu care ne mândrim și care ne legitimează istoria de 95 de ani.

Aș dori ca acest mesaj să fie preluat și de reprezentanții instituțiilor mass-media pentru transmiterea unei idei unitare către public: palmaresul și sigla sunt elemente de patrimoniu imaterial ale CS Rapid București, valori cu care ne mândrim și care nu au fost cedate nimănui. Aș mai vrea să spun că facem tot posibilul ca rezultatele sportive să se amelioreze, la toate secțiile CS Rapid București, ideea de bază cu care operăm fiind acea de performanță sportivă și socială. La Mulți Ani tuturor rapidiștilor pe care îi invităm să ne susțină!”.