Maria Grigoriu triplă medaliată la Campionatele Naționale de haltere pentru juniori II

În această săptămână, la  Botoșani, au avut loc Campionatele Naționale de juniori II la haltere. Din delegația rapidistă prezentă la această competiție s-a remarcat Maria Grigoriu (foto), care, în limitele categoriei de greutate de 63 de kilograme, a adus în vitrina clubului feroviar trei medalii. Halterofila noastră a obținut argintul la smuls, cu 80 de kilograme încărcare pe bara de concurs, după care a devenit campioană națională la aruncat, cu o performanță de 98 de kilograme. Totalul de 178 de kilograme i-a mai adus rapidistei încă o medalie de argint.

În plus, specialiștii din cadrul Federației Române de Haltere au selecționat-o pe Maria Grigoriu pentru participarea la Campionatele Europene de juniori din Polonia, respectiv Campionatele Mondiale din Malaezia. Ambele competiții vor avea loc în ultimul trimestru al anului 2016.

De asemenea, un alt remarcat al antrenorului Pavel Rugea a fost Paul Ioniță, care, la 85 de kilograme, deși a concurat cu adversari mai mari cu cel puțin trei ani, a obținut locul 4 la smuls, aruncat și total.