Maria-Luana Grigoriu a contribuit la cotele olimpice românești

Recent, la Bangkok, în Thailanda, România a participat la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori II. Între sportivi s-a aflat și Maria-Luana Grigoriu, legitimată la CS Rapid București. Ea a concurat în limitele categoriei de greutate de 58 de kilograme, unde, la total, s-a situat pe locul 6, după ce a pierdut la limită medalia de bronz la stilul aruncat.

Punctele obținute prin această clasare, de către halterofila rapidistă, au fost importante pentru echipa feminină de haltere a României, care a obținut maximum de cote olimpice, două. Conform regulamentului, după cumularea punctajelor, primele 7 țări situate în ierarhie, printre care și România, obțin dreptul de a avea două sportive, nenominalizate, la Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc anul viitor, la Buenos Aires, în Argentina.

Maria-Luana Grigoriu trebuie acum să demonstreze că merită să fie inclusă în lotul național al României, concurența internă, pentru cele două cote olimpice, fiind acerbă. Sportiva se pregătește la secția de haltere a CS Rapid București, sub comanda antrenorilor Pavel Rugea și Marius Ulăreanu.

Felicitări și mult succes mai departe!