Maria Luana Grigoriu medaliată la Campionatele Europene

Maria Luana Grigoriu a obținut cea mai mare performanță a anului pentru sportivii legitimați la CS Rapid București. În această seară, ea a concurat la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, care au loc la Sala Polivalentă din Izvorani.

În limitele categoriei de greutate de 58 de kilograme ea a concurat cu mult succes. La stilul smuls s-a situat pe locul al patrulea, cu 83 de kilograme, ratând la mustață podiumul. Halterofila rapidistă s-a revanșat în schimb la aruncat, unde a reușit să ridice 104 kilograme, adjudecându-și medalia de bronz.

În ierarhia de la total, cu 187 de kilograme, Maria-Luana Grigoriu s-a situat pe locul al patrulea.

Ea a luptat de la egal la egal cu valoroasele sale partenere de întrecere, iar faptul că a urcat pe podium la prima apariție la o competiție oficială de seniori, de nivel european, este o promisiune pentru viitor.

Maria Luana Grigoriu este pregătită la CS Rapid București de către antrenorii Pavel Rugea (foto stânga) și Marius Ulăreanu (foto dreapta). Performanța Mariei, care are doar 17 ani, este cu atât mai strălucitoare cu cât ea a slăbit 6 kilograme în săptămâna premergătoare, schimbând categoria de la 63 la 58.

La competiție a asistat și directorul CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac, care a felicitat-o pe sportivă pentru deosebita performanță înregistrată. Cei patru au fost surprinși, la încheierea festivității de premiere, într-o fotografie de colecție pentru spiritul rapidist și pentru CS Rapid București.

Felicitări!