Meci de infarct în Cupa României cu CSM Bistrița

CS Rapid USL Metrou București a pierdut astăzi dramatic, în Cupa României, în sferturile de finală, contra prim-divizionarei CSM Bistrița, cu scorul de 33-32 (19-12). Fetele antrenorului Vasile Mărgulescu s-au autodepășit și au reușit să recupereze o diferență care la pauză părea insurmontabilă, de 7 goluri.

Publicul a fost minunat și le-a purtat pe fete pe aripi, demonstrând că acasă, echipa joacă mereu cu un jucător suplimentar. Meciul a avut câteva momente-cheie. Rapidistele au intra greu în joc, iar în minutul 10 tabela indica 7-1 pentru bistrițence. Oaspetele au dominat primul mitan, giuleștencele fiind excesiv de crispate, lucru care a condus către un joc telefonat, ușor de contracarat de către o apărare masivă, cu talie superioară.

Lucrurile s-au schimbat radical în repriza secundă. S-a renunțat la anumite scheme tactice prestabilite, iar ale noastre au alergat de două ori mai mult. Roxana Bodîrlău a fost reinventată pe extremă stângă, iar mutarea Andreei Cruceanu (foto) pe extrema dreaptă a însemnat o surpriză de proporții, cu maximum de eficiență. Geta Gureșoaia a făcut minuni în poartă, sacrificându-se la o aruncare puternică, pe care a încasat-o în plină figură.

A renăscut Alexandra Trifan, iar Oana Bucă a fost din nou specialista aruncărilor de la 7 metri. Pe final, un suporter a intrat pe teren, dar conflictul a fost aplanat de forțele de ordine. În minutul 53, după o pasionantă cursă de urmărire, rapidistele au egalat la 28, după care au preluat conducerea.

Am avut calificarea în mână, însă presiunea uriașă ne-a făcut să ratăm, iar emoțiile s-au întors ca un bumerang. Cu 30 de secunde înainte de fluierul de final, am avut atacul în superioritate numerică. Am ratat, iar aruncarea lungă a portăriței oaspetelor a forțat-o pe Alexandra Trifan să comită un fault de cartonaș roșu. Bistrițencele au transformat aruncarea de la 7 metri și astfel s-au calificat în semifinalele Cupei României. Arbitrii au scos și cartonașul albastru, ceea ce înseamnă că se va întocmi un raport suplimentar, cu privire la acest meci.

Echipa noastră a ieșit însă cu fruntea sus din competiție, nimeni neavând ce să le reproșeze fetelor, după un astfel de meci în care consumul fizic și nervos a fost enorm. Pentru CS Rapid USL Metrou București au evoluat: Ioana Simion, Andreea Arghir și Geta Gureșoaia – portari; Roxana Bodîrlău 3g, Ana Chirigiu, Andreea Cruceanu 6g, Andreea Trăilă 3g, Alina Dobrin 1g, Mihaela Doica, Alina Gheorghe, Georgiana Brătulescu 2g, Adriana Budileanu, Oana Bucă 8g, Alexandra Trifan 6g, Laura Leahu 1g și Cristina Niculae 2g.

CS Rapid USL Metrou București trebuie să treacă acum de acest meci incredibil, deoarece duminică, la Iași, de la ora 12.00, avem nevoie de victorie în ultima etapă a Diviziei A, contra localnicelor de la CNOT, pentru promovarea în primul eșalon.

Mulțumim fetelor!