Medalie rapidistă la lupte pe nisip

În acest week-end, la Amara, în orașul-stațiune din județul Ialomița, au avut loc Campionatele Naționale de lupte pe nisip rezervate juniorilor mici.

La juniori IV, doi luptători rapidiști au avut șansă la medalii, în limitele categoriei de greutate de 40 de kilograme. Sorin Iordache a pierdut în primul tur, în timp ce Cristian Pană a ajuns în recalificări, fiind învins în finala pentru bronz.

A doua zi, la juniori III, Florin Vasile, deși era favorit la categoria de greutate de 50 de kilograme, a capotat încă din primul tur. Revanșa culorilor alb-vișinii a fost asigurată însă grație evoluției lui Antonio Iordache, care, la categoria de greutate 60 de kilograme a pierdut un singur meci, în semifinale. Luptătorul nostru nu s-a adaptat suficient la modificările de regulament prevăzute de luptele pe nisip, atacurile sale cu un genunchi jos, pe suprafață, fiind penalizate de arbitri cu punct pentru adversar. Totuși, el și-a demonstrat valoarea în recalificări, aducând clubului giuleștean o medalie de bronz.

Delegația noastră a fost condusă la Amara de către antrenorul Cornel Zaharia. De asemenea, luptătorul rapidist Constantin Dima, delegat ca arbitru la această competiție, a primit, în numele forului de specialitate al cavalerilor fluierului, o diplomă onorifică din partea organizatorilor.