Medalii rapidiste la Campionatele Naționale Universitare de atletism indoor

Atleții rapidiști au participat, în acest week-end, la etapa a doua a Campionatelor Naționale de atletism indoor, de la Bacău. Pentru cei care sunt studenți, rezultatele au fost contabilizate și la Campionatele Naționale Universitare. Astfel, sportivii clubului nostru, care sunt și studenți la instituții de învățământ superior acreditate, au luat medalii, în funcție de performanțele pe probe.

La proba de 60 metri, Elena Viscun a fost medaliată cu argint, iar Simona Balca a luat bronzul. La 60 metri garduri, Elena Viscun a devenit campioană națională universitară, iar Simona Balca a fost vicecampioana probei. Ionela Pistol a cucerit două medalii, argint la săritura cu prăjina și medalia de aur la săritura în lungime.

La băieți, Cosmin Dumitrache a devenit campion național universitar la 60 metri garduri, aceeași performanță notându-se și în dreptul lui Dan Lăzărică, la săritura în înălțime. Alexandru Baciu și-a trecut în cont două medalii, un argint la lungime și aurul la triplusalt.

În total, atleții rapidiști au obținut, la Campionatele Naționale Universitare indoor, 10 medalii, din care 5 de aur, 4 de argint și una de bronz.

Pe de altă parte, la București, în afara concursului, la săritura în lungime, a participat și rapidistul Adrian Vasile, la etapa juniorilor II. Rezultatul său, 7,32 metri, ne dă speranțe că el poate îndeplini baremul de calificare pentru Campionatele Europene de sală, care vor avea loc la Praga (Cehia), în perioada 4-5 martie.

Felicitări tuturor atleților!