Mihai Donisan declarat nevinovat de AMA

Atletul Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime, care are un record personal de 2,31 m, stabilit în 2013, a fost validat de către Agenția mondială antidoping (AMA), după ce suspendarea pentru dopaj la meldonium îi fusese ridicată de Agenția națională antidoping (ANAD), întrucât îndeplinea toate condițiile pentru aceasta, informează Agerpres.

Informația a fost confirmată de sportivul român, aflat la Cluj, unde sâmbătă și duminică se desfășoară Campionatele Naționale de atletism, urmând să participe la această competiție.

Donisan a avut de la prima analiză o concentrație mică de meldonium, descoperită la un control antidoping, însă Agenția Mondială Antidoping a cerut un test suplimentar. ‘Au fost trei teste separate, în România, în Austria și ultimul în Germania, inclusiv probe (urină și sânge) luate acum o săptămână. La toate am ieșit bine. Astăzi (n. red. – ieri) am primit răspunsul’, a adăugat atletul român pentru Agerpres.

Mihai Donisan este al treilea atlet român declarat nevinovat după un prim control pozitiv la meldonium, după mărșăluitoarea Claudia Ștef și maratonistul Nicolae Soare, iar acum așteaptă reintegrarea în lotul olimpic românesc, care va pleca la Rio de Janeiro.

Sâmbătă și duminică are loc etapa finală a Campionatelor Naționale de atletism, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca. Sâmbătă sunt două reuniuni, de la 08,30 și 17,30, iar duminică una singură, de la ora 18,00.

Donisan a ratat, în această perioadă, prezența la mai multe concursuri internaționale, printre care și Campionatele Balcanice. Schimbările rapide de situație l-au afectat fizic și moral pe săritor, el nefiind acum în cea mai bună formă sportivă. Conducerea CS Rapid București a fost permanent alături de el în toată această perioadă extrem de dificilă și își exprimă mulțumirea pentru elucidarea cazului și pentru că Mihai Donisan este în afara oricărei suspiciuni, putând să evolueze la cel mai înalt nivel.