Mirela Vicea – exemplu de sport împletit cu învățătura

Toți suporterii rapidiști o cunosc pe portărița Mirela Vicea, legitimată la echipa feminină de handbal a CS Rapid București. Mulți o văd, nelipsită, de la meciurile oficiale ale echipei noastre. Mulți se întreabă ce s-a întâmplat de nu mai este folosită, de o bună bucată de vreme.

Ei bine, Mirela Vicea și-a exprimat opțiunea personală de a da prioritate liniei academice. Ea este studentă în an terminal la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. Respectiva instituție de învățământ superior nu acceptă absențele de la cursuri și seminarii, așa că Mirela a fost nevoită să aleagă, între carte și sport. Momentan, ea s-a dedicat învățăturii, însă nu a abandonat handbalul.

Pentru menținerea condiției fizice, participă la toate antrenamente echipei, care nu coincid cu orarul de la facultate. Mirela Vicea este un exemplu de atașament față de grupul rapidistelor, iar acest exemplu al ei, atipic poate pentru lumea sportului, merită subliniat și reliefat.

Mirela Vicea visează și cu siguranță va ajunge medic stomatolog, însă pentru acest lucru are nevoie de o bază teoretică și practică solidă, care nu se poate consolida la fără frecvență. Pe de altă parte, acest sacrificiu a costat-o locul de titular în poarta Rapidului, însă nu a scos-o din lot. Prietenia cu fetele, dragostea față de handbal, sunt argumente prea puternice ca Mirela Vicea să se dezlipească de handbal.

De altfel, în familia Vicea, handbalul este o constantă predominantă. Tatăl Mirelei, Viorel Vicea, este un cunoscut om de handbal care actualmente își pune cunoștințele în slujba Federației Române de Handbal și a Asociației Municipale de Handbal București. În casa Vicea, handbalul se mănâncă pe pâine, iar Mirela, chiar dacă din motive profesionale nu va mai aborda o carieră profesională, va rămâne, cel puțin, un consumator avizat de handbal.

Pe de altă parte, Mirela Vicea este o fată foarte ambițioasă, care atunci când își propune un lucru nu se lasă până nu îl reușește. Sârguincioasă și profesionistă, ei îi place să citească, să meargă la cumpărături, să analizeze împreună cu tatăl și cu familia meciurile de handbal, prietenul ei fiind și el practicant al sportului cu mingea pe semicercuri. Mirela Vicea are un respect sacerdotal față de părinți, motiv pentru care, deloc coincident, apariția acestui articol vine exact pe… 1 Iunie.

Mirela Vicea este, pentru noi toți, un exemplu discret, o fată care nu epatează prin cunoștințele și activitățile sale, dar care, în mod cert, este o valoare pentru societatea românească. Ne bucură că acest profil caracteristic al ei s-a cizelat în marea familie a Rapidului, însă, la fel de importantă este, suntem convinși, educația primită în familie. Modelarea formei brute de valoare a Mirele Vicea, prin familie, handbal și CS Rapid București, ne dă dreptul să o considerăm un exemplu emblematic și să îi urăm mult succes în cariera de medic.