Natalia Burlacova medaliată cu bronz la Campionatul European al țărilor mici

În această perioadă, în Gibraltar, a avut loc Campionatul European rezervat țărilor mici, la baschet feminin. Printre participante s-a numărat și selecționata Republicii Moldova, care a avut-o în efectiv pe Natalia Burlacova, jucătoare legitimată la CS Rapid București. Moldova a cucerit medalia de bronz, Burlacova fiind titulară indiscutabilă. În finala mică, în care Moldova a învins Andorra cu 66-50, Burlacova a jucat toate cele 40 de minute, reușind un double-double prin cele 23 de puncte și 10 recuperări realizate.

În semifinală, Moldova a fost învinsă de Malta cu 90-30, iar în barajul pentru accederea în cvartetul de ași, moldovencele câștigaseră cu 75-49 meciul cu Gibraltar. În grupe, Moldova a trecut de Țara Galilor cu 67-52 și a pierdut cu Irlanda, cu scorul de 77-53. Contra galezelor, statisticile rapidistelor au consemnat un alt double-double, 19 puncte, 13 recuperări și 3 pase decisive.

Natalia Burlacova a terminat turneul cu o linie statistică excelentă, compusă din medii cum ar fi 15.4 puncte pe meci, 8 recuperări, 2 pase decisive și 9.6 indice de eficiență.

Felicitări!

foto: fibaeurope.com