Poloistele calificate la Campionatul European

Bazinul Ghencea din Capitală a găzduit, în această perioadă, turneul preliminar de calificare la Campionatul European feminin de polo pe apă.

Naționala României, formată pe osatura lotului rapidist, a reușit o calificare istorică la turneul final al competiției care se va desfășura la Split, în Croația, în perioada 27 august – 10 septembrie.

Poloistele noastre au învins Irlanda cu 15-4, Slovacia cu 9-8 și Ucraina cu 17-9. Înaintea ultimului meci al preliminariilor, contra Germaniei, ele și-au asigurat matematic calificarea, în condițiile în care primele două echipe acced la turneul final.

Căpitanul naționalei României și al Rapidului, Johanna Toth, spunea înainte de turneu că fetele au de luat o revanșă contra Germaniei, așa că ultimul meci va avea și el încărcătura lui.

Lotul național, condus de antrenorul Bertini Nenciu, le are în componență pe următoarele sportive:

Johanna Toth, Alina Olteanu, Ana Şerbănescu, Krisztina Szeghalmi, Briana Mihăilă, Diana Togănel, Xenia Bonca, Iulia Nonea, Andreea Bobeanu, Chelsea Gandrabura, Ecaterina Silişteanu, Bianca Dumitru, Alexia Matei, Teresa Iliescu, Demi Cărpătorea şi Szabina Szilagyi.

În premieră, la turneul final al Campionatului European, România va merge cu două echipe după ce și băieții s-au calificat, în urma turneului similar desfășurat, în aceeași perioadă, în Malta.