Punct de vedere cu privire la circul mediatic declanșat de Mihai Florea
Conducerea CS Rapid București vine cu precizări suplimentare, în dorința aplanării unui circ mediatic ieftin, declanșat de către lichidatorul judiciar al SC FC Rapid București, Mihai Florea. Potrivit acestuia, reconstrucția Stadionului ”Valentin Stănescu-Giulești” ar urma să fie blocată de acțiunile în instanță pe care le-a generat domnia sa, în numele instituției intrate în faliment, pe care o reprezintă.
Concret, conform celor apărute în mass-media de astăzi, 5 iunie 2017, lichidatorul judiciar al SC FC Rapid București pretinde că este proprietarul unor elemente existente în arealul arenei de lângă Podul Grant. Numai că, uită să spună Mihai Florea, conform contractului de asociere semnat la data respectivă de către SC FC Rapid București și CS Rapid București, cităm din respectivul document, ”orice îmbunătățire adusă stadionului, intră în patrimoniul statului român, reprezentată de CS Rapid București”.
În orice caz, elementele patrimoniale la care face referire Mihai Florea (scaune, turnicheți, aparate de aer condiționat, tabela de marcaj, fotolii) sunt de mică valoare și nu vor mai fi folosite în noua configurație a stadionului. Menționăm și că SC FC Rapid București a acționat deja în instanță CS Rapid București, pe aceeași speță, însă justiția română a stins litigiul respectiv în favoarea noastră, nepermițând, în baza contractului de asociere invocat de noi mai sus, inventarierea bunurilor pretinse de SC FC Rapid București, în dauna CS Rapid București.
Pe de altă parte, facem apel la rațiunea suporterilor și, mai ales, a jurnaliștilor. Îi rugăm pe aceștia să disece și să verifice informațiile. Ceea ce invocă Mihai Florea drept un obstacol în calea reconstrucției Stadionului ”Valentin Stănescu-Giulești” nu are nicio legătură cu alte spețe asemănătoare. Mihai Florea, în calitate de lichidator judiciar al SC FC Rapid București, în acest litigiu, se referă la anumite componente detașabile ale obiectivului supus reconstrucției, nicidecum la terenul pe care se află stadionul, ori la construcția în sine a arenei. Rezultă, deci, că Mihai Florea denaturează adevărul. Pe de altă parte, mai completăm și cu informația că, încă din 2015, CS Rapid București a demarat demersurile către Compania Națională de Investiții, pentru refacerea stadionului. Apoi a apărut proiectul ”Campionatul European de fotbal 2020”, deci noi am lucrat pe două linii distincte, cooperând cu autoritățile competente în acest sens, pentru ca stadionul nostru să se modernizeze.
Cu privire la toată această problemă artificială, directorul CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac, a declarat: ”Este un circ mediatic ieftin în care domnul Mihai Florea caută să mă atragă, pe mine și pe CS Rapid București. Cred că dumnealui dorește să pună presiune și să obțină anumite avantaje pentru instituția pe care o reprezintă. Avem acte doveditoare și chiar eu însămi i-am sfătuit pe cei de la SC FC Rapid București să facă apel la organele judiciare, în cazul în care consideră că au dreptate. Justiția le-a dat deja un răspuns negativ, lucru care, poate, nu este știut de multă lume. Avem și acte doveditoare în acest sens, iar dacă va fi nevoie, pentru clarificarea situației, le vom face publice fără întârziere. Doresc să îi asigur pe suporteri că facem toate eforturile necesare, pentru ca stadionul să se reconstruiască. De asemenea, fac apel la deontologia profesională a jurnaliștilor, pe care îi rog să preia această declarație a mea, dar și toate informațiile conținute în prezentul material, ca fiind punctul de vedere oficial al CS Rapid București, pe marginea problemei generate de Mihai Florea”.
Stadionul ”Valentin Stănescu-Giulești”, aflat în patrimoniul CS Rapid București, urmează să fie reconstruit din temelii, în vederea organizării de către România a unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020.