Punct de vedere cu privire la reacția Dinamo București Handbal Feminin

Referitor la articolul postat pe pagina electronică www.dinamohandbal.ro, intitulat Florența Ilie are un nou plan tactic: ”În apărare ca Mike Tyson, în atac ca Ibrahimovic”, am fost stupefiați să observăm că în comentariile postate sub acest material, promovat pe Facebook, apare, fără nicio legătură cu textul, o referință deloc onorantă la adresa noastră.

Concret, ca răspuns la un comentariu postat de o persoană particulară, sub numele și stema Dinamo București Handbal Feminin, se pot citi următoarele: „Mereu ne-au bucurat comentariile făcute de reprezentanți ai primei viitoare retrogradate din Liga Națională…Chestia cu Mike Tyson este o metaforă, pe care o înțelegi doar dacă asta nu este singura carte pe care ai citit-o…”

Ne-am simțit lezați, repetăm, să vedem o referire la noi, făcută într-un context aluziv în care noi nu avem nicio implicare. CS Rapid București nu își permite să facă remarci sau referințe cu privire la adversarele noastre și, în niciun caz, nu va profera vreodată jigniri, cu sau fără tâlc.

Concret, la această speță, dorim să facem următoarele afirmații:

  • pe noi ne interesează, în primul rând, campionatul în curs, obiectivul fetelor noastre fiind promovarea pe prima scenă a handbalului românesc. Ce va fi apoi, că vom retrograda sau nu, este strict treaba noastră și nu ar trebui să facă acest lucru mobilul afirmațiilor oficiale ale unor angajați sau colaboratori ai altor cluburi;
  • nu dorim să transformăm disputa din teren într-un război al declarațiilor, așa că ne vom mărgini doar la a semnala acest lucru, fără a dori continuarea polemicii. Cine va fi mai bun, să învingă și să promoveze;
  • după meciul tur, câștigat la 8 goluri diferență de rapidiste, ați mai făcut unele afirmații referitoare la anumite aspecte, motiv pentru care și atunci vi s-a răspuns cu eleganță, punctual, cu argumentare concretă față de nemulțumirile noastre referitoare la comportamentul unora dintre cei care se află în anturajul echipei feminine de handbal Dinamo București;
  • CS Rapid București a consultat părerea specialiștilor în box ai instituției noastre, iar aceștia ne-au confirmat faptul că Mike Tyson nu a fost niciodată un apărător prin excelență, în prodigioasa-i carieră de pugilist profesionist;
  • dacă tot vrem să umblăm la mărunțișuri, considerăm că nu face casă bună cu imaginea echipei și a clubului, o postare, fie ea și comentariu, în care se regăsesc greșeli. Conform specialiștilor în gramatica limbii române, pe care i-am consultat, ghilimelele de deschidere la un citat se pun jos, nu sus, iar virgula dintre metafora și pe care, singură în acea propoziție, nu prea își are rostul.

CS Rapid București este o instituție de tradiție în sportul românesc, care promovează spiritul de fairplay, comportamentul elegant, în teren și în afara lui, fapt pe care, probabil, vă amintiți că l-am demonstrat la meciul tur din Giulești. O dovadă în plus, în acest sens, poate fi ultimul meci susținut pe teren propriu de fete, victorie la 18 goluri distanță cu UAIC CNOT Iași. În timpul acestui joc, de la stația de amplificare s-a mulțumit adversarelor pentru efortul făcut în vederea deplasării și susținerii jocului cu echipa noastră, precizându-se media de vârstă foarte fragedă a jucătoarelor ieșence. Reacția publicului, una spontană de altfel, a fost să aplaude la scenă deschisă formația moldavă.

Pe de altă parte, astăzi, la jocul amical al echipei noastre cu România U19, unul cu caracter închis, nu uitați că s-a permis în Sala Polivalentă ”Rapid” accesul reprezentanților echipei feminine Dinamo București, pentru a urmări jocul, nimeni neatrăgându-le atenția că ar putea fi evacuați din sală.

CS Rapid București, ca instituție simbol a sportului românesc, respectă și va respecta toți partenerii de întrecere și îi asigură că vor avea parte de tratament elegant și binevoitor, în Giulești. CS Rapid București consideră că acest mic incident nu trebuie extins la întreaga instituție a CS Dinamo București, club pe care îl respectăm și cu care colaborăm excelent, deoarece scăparea respectivă trebuie imputată cuiva care, probabil, nu se identifică, deocamdată, cu valorile și misiunile unui club de talia celui dinamovist.

Așa cum am menționat și mai sus, nu dorim un război media, al declarațiilor și al comentariilor. Dorim doar ca sportul să fie practicat în arenă, iar noi, ceilalți, să putem asigura condiții decente și să ne simțim bine, atât pe teren propriu, cât și în deplasare.

Luați aceste remarci doar ca o părere a noastră, pe care v-o aducem la cunoștință cu amabilitate, în speranța că pe viitor nu vom mai asista la comunicări lipsite de tact.

Vă mulțumim și vă asigurăm de întregul nostru respect!

Biroul de imagine al CS Rapid București

P.S: Buclucașul articol și comentariul care ne-a stârnit reacția poate fi consultat aici: https://m.facebook.com/DinamoHandbalFeminin/photos/a.788945351244643.1073741828.788487991290379/819989731473538/?type=3&fs=5