Punct de vedere oficial CS Rapid Bucuresti in cazul Mihai Donisan

Conducerea CS Rapid București a aflat cu stupoare că unul dintre sportivii de top ai clubului nostru, atletul Mihai Donisan, a fost depistat pozitiv cu meldonium, la un control efectuat de către Agenția Națională Antidoping (ANAD), în data de 19 aprilie 2016.
 
CS Rapid București a militat întotdeauna pentru un sport curat, promovând în rândul sportivilor și oficialilor neconsumul substanțelor interzise. Rezultatul ridică însă mai multe suspiciuni și contradicții, cu privire la veridicitatea acestuia. Prima este testul efectuat de către aceeași instituție, ANAD, în data de 21 februarie 2016, care a fost declarat negativ. Este foarte dificil să subziste, în asemenea împrejurări, un rezultat pozitiv la aceeași testare din luna aprilie.
 
Confirmăm că Mihai Donisan a consumat meldonium până în luna decembrie 2015, atunci când această substanță nu era inclusă pe lista celor interzise pentru consumul sportivilor de performanță.
 
Considerăm că este în interesul sportului românesc ca această situație să fie elucidată de către organele abilitate, mai ales că Mihai Donisan este un sportiv al CS Rapid București, calificat pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 2016,la proba săritura în înălțime.
 
CS Rapid București își exprimă totala susținere pentru Mihai Donisan, în acest caz. Urmează ca sportivul să depună un memoriu către forul internațional de profil, WADA, în care să fie explicate pe larg toate detaliile acestui caz.
 
Conducerea CS Rapid București