Rapid – CSM Slatina 19-19 în debutul Ligii Florilor

La Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești a avut loc, în această dimineață, prima partidă a ediției 2020-2021 din Liga Florilor la handbal feminin.

Rapid București a remizat 19-19 cu CSM Slatina, într-un joc foarte echilibrat. Fetele noastre au avut ultimul atac al meciului, dar și douăp goluri avans, 18-16, însă emoțiile victoriei au fost copleșitoare. Oricum, după pauza forțată de pandemie, evoluția handbalistelor feroviare, în special a celor nou-venite, poate fi catalogată drept bună spre foarte bună.

Eliza Buceschi a funcționat perfect în inter stânga, înscriind 8 goluri. Pe lista marcatoarelor au mai fost Alexandra Badea, trei goluri, Laura Popa și Georgiana Bazon, ambele câte două, Alexandra Trifan, Ana-Maria Văcariu și Ștefania Lazăr, fiecare câte un gol. De remarcat că atunci când Rapidul a revenit și a preluat conducerea, un aport important l-a avut Alexandra Trifan care a marcat peste blocaj, de la 9 metri, iar apoi a interceptat și a dat pasă de gol pe contraatac. Ea și Georgiana Bazon sunt printre veterane pe semicercul alb-vișiniu.

De remarcat și evoluția portărițelor Georgiana Dobre și internaționala franceză Julie Foggea, ambele având un procentaj statistic bun.

Pe lângă cele menționate, lotul condus de Carmen Amariei, la acest meci, le-a mai conținut pe Daniela Todor, Itana Cavlovic, Diana Diaconu și Cristina Constantinescu. Au absentat, fiind depistate pozitiv la Covid-19, Marina Ilie, Florentina Craiu și Jasna Boljevic.