Rapid lider în CN de polo feminin

Echipa feminină de polo pe apă, CS Rapid București, a repurtat o nouă victorie, a doua, în primul turneu al Campionatului Național. Într-un meci care a avut loc la Bazinul ”Tolea Grințescu”, fost Floreasca, din București, fetele noastre s-au impus foarte greu, cu scorul de 10-9, în fața celor de la Torpi Tg. Mureș.

După victoria de dimineață, 10-7 cu Crișul Oradea, caschetele noastre au intrat un pic relaxate, astfel că mureșencele au prins curaj, au atacat poarta și au condus în majoritatea timpului de joc. Eforturile portăriței Iulia Șerpu, ca și în meciul de la matineu, au fost fantastice, ea având intervenții salutare.

Coechipierele din bazin s-au remontat în ultimul sfert, jocul nostru fiind altul. Rapidistele au revenit de la 6-8 și au terminat victorioase, într-un final de infarct, cu scorul de 10-9. La capitolul înot am dominat autoritar, dovadă că s-au câștigat toate sprinturile de început de sfert, iar apărarea a funcționat pe finalul jocului fără cusur. S-a resimțit oboseala celor două jocuri, dar aceasta nu este o scuză, deoarece și adversarele au avut tot atâtea meciuri astăzi.

Cravașate de antrenorul Edy Rusu, fetele au gestionat bine avantajul fizic pe finalul meciului, transformându-l într-o victorie la limită, dar extrem de prețioasă în economia competiției. Toate poloistele noastre merită remarcate și încurajate, deoarece ele chiar au demonstrat că merită să poarte pe echipament stema Rapidului.

După două etape, Rapidul conduce în clasament cu 6 puncte, urmată de Steaua și Crișul Oradea, câte 3 puncte, respectiv Dinamo și Torpi Tg. Mureș, cu 0 puncte. Tot azi, poloiștii noștri au jucat cu Steaua, în Superliga Națională, pierzând cu 12-1 la Floreasca.

La meciuri a asistat și președintele CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac, iar staff-ul tehnic s-a completat cu Dan Comșa și cu Cristina Lărgeanu. De menționat că fetele au fost susținute și de prima femeie-antrenor din polo-ul românesc, Cornelia Pereanu, cea care în urmă cu câțiva ani a venit cu ideea înființării echipei sub stindard rapidist.

Fetele, care ne-au făcut să credem azi că de la agonie la extaz nu este decât o… gură de apă, se odihnesc în această seară deoarece mâine, la ora 10.00, are loc derby-ul cu Steaua. În cuplaj, la ora 13.30, seniorii rapidiști vor evolua mâine în meci-revanșă, tot cu Steaua.

Mult succes și nu uitați că, indiferent de rezultatul final, suporterii apreciază în primul rând dăruirea pentru culorile clubului de lângă Podul Grant!