Rapid pe meridiane internaționale

Ultima perioadă a notat câteva frumoase perspective rapidiste la nivel internațional.

Echipa națională feminină de polo a României a participat la Kiev la turneul preliminar de calificare la Campionatul European din 2018. Formația noastră, cu patru rapidiste în lot, s-a clasat pe locul al cincilea în turneu, după următoarele rezultate:  5-4 cu Elveția, 6-12 cu Cehia, 2-10 cu Ucraina, 4-13 cu Israel, 4-13 cu Slovacia și 7-5 cu Malta. Feroviarele selecționate pentru această acțiune au fost: Iohanna Toth (căpitanul echipei), Floria Simion, Albertha Iancu și Valentina Marican.

Grație acestui rezultat, echipa națională a României s-a calificat pentru play-off. Pentru a ajunge la Campionatul European de la Barcelona, din 2018, fetele noastre mai au de trecut o dublă manșă împotriva Germaniei, programată în primăvara anului viitor.

Pe de altă parte, în această perioadă, la Dures, în Albania, au loc Campionatele Europene de haltere pentru juniori I și tineret. Din delegația României fac parte trei sportivi rapidiști: Petre Mihai, Maria Grigoriu și Cătălin Ioniță, care vor lupta pentru medalii.

O ultimă veste din acest palier este că luptătorul Ștefan Gheorghiță (foto), ultimul medaliat olimpic al Rapidului, va fi primi trofeul de bronz aferent Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008. Festivitatea va avea loc vineri, 20 octombrie, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român.