Rapid – Sportul Studențesc, poveste sentimentală

Rapid și Sportul Studențesc sunt două cluburi vecine de cartier și cu traiecte relativ asemănătoare. Ambele instituții sportive au rezistat tulburărilor istorice și schimbărilor convulsive de ideologie socială, politică, militară, economică și așa mai departe.

Echipele de old-boys ale celor două grupări se întâlnesc într-un meci simbolic, desfășurat sub auspiciile CS Rapid București, vineri, 16 decembrie, cu începere de la ora 18.00, la Sala Polivalentă ”Rapid”.

Fără a forța nota metaforică, putem spune că  acest meci se înscrie într-un arc de timp, fiind o închidere rotundă, ca a unui roman sadovenian. Facem această afirmație cu gândul la primul meci disputat vreodată pe gazonul Stadionului Giulești, în data de 26 februarie 1936, când Rapid și Sportul Studențesc, pe o vreme potrivnică, au disputat un meci amical încheiat la egalitate, 0-0.

Stadionul Giulești a fost inaugurat oficial, cu mare fast, în 1939, însă construcția sa permitea disputarea de partide de fotbal, încă din 1936, tăierea panglicii fiind consemnată în compania fotbaliștilor de la Sportul Studențesc.

Vă reamintim că intrarea spectatorilor la evenimentul din 16 decembrie este liberă, dar și că mai avem pregătite și alte surprize, din partea CS Rapid București, care vor ”coperta” meciul marilor vedete de altădată.