Rapidiste în ”luptă” pentru medaliile continentale

În această seară, în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru cadeți, care au loc la Atena, în Grecia, două sportive rapidiste intră în joc pentru medalii.

În limitele categoriei de greutate de 43 de kilograme, Roxana Țif va lupta în recalificări, pentru medalia de bronz. Ea le-a eliminat pe Fernanda Aldaz Lopez (Ecuador) și  Enkhzul Batbaatar (Mongolia), după care a cedat în semifinale, în fața japonezei Umi Ito. În această seară, cu medalia de bronz pe masă, Roxana Țif va lupta cu Neelam Neelam, din India.

La 52 de kilograme, Andreea Ana a avut un prim tur liber, după care a trecut de Maria Purschke (Germania) și de Mariana Drăguțan (Republica Moldova). În semifinale, luptătoarea noastră o va avea ca oponentă pe Minakshi Minakshi, din India.

Pentru fetele noastre ar fi o frumoasă coincidență, să aducă medalii în palmaresul CS Rapid București, la exact 35 de ani distanță de la momentul în care, tot la Atena, directorul CS Rapid București, Valy Caciuriac, cucerea cea mai strălucitoare medalie, la Campionatele Europene de atletism de la Atena, la proba de săritura în lungime, cu o performanță de 6,79 metri.