Rezultat istoric: prima medalie pentru poloistele feroviare la senioare

Echipa feminină de polo pe apă a CS Rapid București a reușit o performanță istorică, urcând pentru prima dată pe podium la o competiție oficială de seniori. Elevele antrenorului Eduard Rusu au abordat, în acest week-end, al doilea turneu al Cupei României, la Bazinul Olimpic ”Ioan Alexandrescu” din Oradea. Fetele noastre au câștigat meciurile cu Crișul Oradea, scor 18-3, respectiv Dinamo București,12-6.

În meciul decisiv, feroviarele au luptat împotriva puternicei echipe a Stelei, pierzând onorabil cu 13-9, deși în sfertul al treilea conduceam pe tabela de marcaj. Antrenorul principal, Eduard Rusu, declara la finele competiției de pe Crișuri: ”Este meritul fetelor care au muncit și s-au dăruit. Cred că această echipă are un frumos viitor”.

La rândul ei, Valy Ionescu-Caciuriac, directorul CS Rapid București, declara încântată de performanță: ”Mulțumesc fetelor pentru sacrificiu și pentru rezultatele obținute. De asemenea, aduc mulțumiri suporterilor care s-au apropiat de echipă și au fost prezenți în număr mare în tribune, la turneul de la București. Evident că mulțumirile cele mai calde se adresează unui prieten devotat polo-ului feminin, Alexandru Badea, cel care, prin intermediul firmei Brenntag, ne-a ajutat enorm în dezvoltarea acestei echipe frumoase”.

Rapid a terminat pe locul al doilea Cupa României, cu un total de 12 puncte, în urma Stelei care a avut numai victorii în linia de clasament.

Pe de altă parte, bucuria secției de polo a fost întregită, în acest week-end, de echipa masculină. Elevii lui Silviu Ceobanu s-au impus la Bazinul Floreasca în Superliga Națională, în fața celor de la Poli Cluj, cu 14-4, respectiv 12-5.

O altă veste bună este că lucrările la bazinul de polo din incinta Complexului Sportiv ”Giulești” avansează, fapt care ne conferă dreptul de a trata această secție, pe viitor, ca una de importanță strategică în cadrul CS Rapid București.