Roxana Bodîrlău pune punct carierei sportive

Partida de handbal care va avea loc duminică, 16 septembrie ora 11.00, la Sala Polivalentă ”Rapid”, în Divizia A, între CS Rapid București și ACS Spartac UNEFS, va fi una specială pentru rapidiști. În pauză va fi oficiată ceremonia de retragere din activitate a Roxanei Borîdlău (Aiacoboaie) sportivă care s-a dedicat, alături de familie, culorilor și spiritului rapidist.

Roxana Bodîrlău a debutat la vârsta de 6 ani la Rapid, la echipele de copii, prima antrenoare fiind chiar mama sa, Sultana Aiacoboaie. Roxana are sânge alb-vișiniu, ambii ei părinți fiind performeri lângă Podul Grant. Mama sa a fost handbalistă, iar tatăl Dănuț Aiacoboaie a fost campion național la lupte greco-romane, pentru Rapid.

Prima medalie a Roxanei a fost un bronz, la un turneu internațional, în Austria la Dorbirn. Apoi a devenit campioană națională cu Rapidul la junioare III, fiind declarată, în 1998, cea mai tehnică jucătoare a categoriei. În 2002, tot cu Rapid, cucerea titlul național la junioare II, dar și distincții individuale precum cea mai tehnică jucătoare și golgeter al competiției. În 2003, în tricou alb-vișiniu, Roxana, specializată pe post de extremă, devenea campioană națională la senioare, iar un an mai târziu cucerea Cupa României pentru fantasticii suporteri ai Rapidului.

Cariera a purtat–o apoi la echipe puternice precum Remin Deva, Rulmentul Brașov (cu care a cucerit Cupa Challenge), Dunărea Brăila, HCM Buzău, Oțelul Galați sau în Insulele Faroe.

Întoarcerea, pentru zenit, nu putea fi decât la Rapid. Din 2012 Roxana Bodîrlău s-a întors acasă reușind, alături de noile sale colege, de două ori promovarea în prima ligă. Roxana este antrenor la centrul de copii și juniori și dorește să se dedice acestei meserii.

Pentru trofeele și performanțele sale, pe cale legală, Roxana Bodîrlău a fost recompensată cu titlul de Maestru Emerit al Sportului, ea fiind componentă a loturilor naționale de la juniori până la seniori.

”Am crescut cu Rapidul în casă și în suflet. Sunt mândră de tot ceea ce am făcut și de faptul că Rapidul este locul unde m-am simțit mereu ideal. Voi sluji mai departe Rapid, cu aceeași dragoste ca și până acum”, a declarat emoționată Roxana Bodîrlău.

Conducerea CS Rapid București îi va oferi o plachetă Roxanei, iar fetele doresc să îi dedice victoria din acest meci.