Roxana Țif campioană europeană la Sarajevo

În aceste zile, la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina, au loc Campionatele Europene de cadeți la lupte. Pe tabloul feminin al categoriei de greutate de 43 de kilograme, luptătoarea Roxana Țif, legitimată la CS Rapid București, a obținut o performanță superbă. Eleva antrenorului Cornel Zaharia a devenit campioană europeană. Parcursul ei până la medalia din cel mai strălucitor metal a început cu un succes în runda preliminară, contra polonezei Marta Gruszkiewicz, cu scorul de 11-2. Apoi, sferturile de finală, în fața ucrainencei Edita Chemerdovska, Roxana s-a impus cu scorul de 10-6.

În semifinale, rapidista a trebuit să lupte pentru a o învinge înainte de limită pe Yasaman Majidu, din Azerbaidjan. În momentul efectuării procedeului câștigător, azera conducea cu 10-5 pe tabela de marcaj. Finala, disputată contra rusoaicei Viktoria Aleksandrova, a însemnat un meci foarte echilibrat, încheiat la egalitate, 6-6. În prelungiri, Roxana Țif a fost mai agilă și s-a impus, câștigând medalia de aur pentru România și pentru CS Rapid București.

Tot la Sarajevo, în limitele categoriei de greutate de 40 de kilograme, Gabriela Gorgos a ajuns în sferturile de finală. Andreea Ana, la categoria de greutate de 49 de kilograme, a ajuns tot până în faza sferturilor de finală.

Felicitări!