Sala Rapid inaugurată la Universiada din 1981

Una dintre bazele sportive aflate în patrimoniul CS Rapid București, Sala Polivalentă CFR ”Rapid”, situată în Calea Giulești nr. 18, Sector 6, București, are o istorie extrem de interesantă.

Sala a fost construită undeva după anul 1970, destinația inițială fiind tenisul. În acea vreme, echipa națională de Cupa Davis a României făcea furori, calificându-se, cu Ion Țiriac și Ilie Năstase în componență, de trei ori în finală pentru ”Salatiera de argint”.

Totuși, anumite particularități constructive, cum ar fi înălțimea sau luminozitatea, nu au fost pe placul marilor jucători de tenis, așa că arena giuleșteană a fost folosită doar pentru antrenamentele din sezonul rece. Oricum, Sala de lângă Podul Grant nu putea rivaliza cu Arenele Progresul sau cu Sala Polivalentă, pentru găzduirea unor evenimente majore din tenisul românesc.

Cu ocazia Universiadei găzduite de București, în anul 1981, Sala noastră a intrat în circuitul competițional. Aici s-au desfășurat partide din turneele de baschet, masculin și feminin. A contat enorm și faptul că sala se afla în vecinătatea Complexului Studențesc ”Regie”, unde erau cazați sportivii, așa că se putea ajunge în timp scurt de la un punct până la celălalt.

Universiada de vară 1981 rămâne cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată de România.

După aceea, echipele giuleștene s-au mutat de la sala de sub tribuna a doua în noul stabiliment sportiv. Cu timpul au solicitat și alte echipe să evolueze la Sala din Giulești, utilitățile și calitatea suprafeței de joc, a vestiarelor și a celorlalte accesorii, devenind un factor de atracție.

În această vară, la Sala Polivalentă CFR ”Rapid” au fost efectuate unele lucrări de modernizare, ceea ce face ca arena să fie una dintre cele mai căutate din Capitală.