Șase medalii și un record pentru halterofili

Secția de haltere a CS Rapid București a participat, în această săptămână, la etapa finală a Campionatelor Naționale de juniori I, sub 20 de ani, la Bascov, în județul Argeș.

La fete, Maria Luana Grigoriu, la categoria de greutate 69 de kilograme, a cucerit medalia de argint la stilul smuls, cu o încărcare de 81 de kilograme. Sportiva noastră s-a revanșat însă la aruncat, unde a devenit campioană națională, cu o performanță de 106 kilograme. Totalul de 187 de kilograme i-a adus rapidistei o altă medalie de argint.

Tânărul Paul Ioniță a concurat în limitele categoriei de greutate de 94 de kilograme, cucerind o medalie de bronz la smuls, cu 117 kilograme ridicate. Această performanță este echivalentă cu un nou record național de juniori U15, categorie la care rapidistul se încadrează. Paul Ioniță a fost constant între concurenți la aruncat, unde a ocupat treapta a treia cu 140 de kilograme. Respectiv, totalul de 257 de kilograme i-a oferit o nouă șansă de podium rapidistului, care a cucerit medalia de bronz.

Bilanțul CS Rapid București la Campionatele Naționale de haltere pentru juniori I, ediția 2017, se cifrează la șase medalii, dintre care una de aur, două de argint și trei de bronz. La aceste performanțe se adaugă și recordul național doborât de Paul Ioniță.

Antrenorii rapidiști care i-au asistat pe sportivii noștri, la această competiție, au fost Pavel Rugea și Marius Ulăreanu.

Felicitări!