Stadionul Giulești – Valentin Stănescu pe lista priorităților CNI

Conducerea CS Rapid București a participat astăzi, 12 octombrie 2016, la o întâlnire de lucru cu experții Companiei Naționale de Investiții și cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, în vederea demarării proiectului de modernizare a Stadionului ”Giulești – Valentin Stănescu”.

Sinteza discuției arată că etapa în care se află acum proiectul este printre cele mai avansate, dintre toate celelalte obiective ale CNI SA și FRF. Documentațiile necesare au fost înaintate în termenele prevăzute de către CS Rapid București, iar experții vor decide asupra lucrărilor care se vor efectua.

Bugetul estimat de către CNI SA, cu privire la lucrările Stadionului ”Giulești – Valentin Stănescu”, se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro. Arena va avea o capacitate de peste 15 000 de locuri, cu dotări ultramoderne.

Termenul optimist de începere al lucrărilor ar fi luna martie sau aprilie 2017, ținând cont și de faptul că ne aflăm deja în anotimpul rece.

În concluzie, conform estimărilor celor de la CNI SA, Stadionul ”Giulești – Valentin Stănescu” va putea fi dat în folosință, reconfigurat, la începutul anului 2018, urmând ca actuala arenă să fie demolată din temelii. Stadionul urmează a fi folosit pentru antrenamentele echipelor care vor veni la București, cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2020.