Ștefan Gheorghiță medalie olimpică în 2008

Comitetul Olimpic Internațional a transmis vestea descalificării luptătorului uzbec Soslan Tigiev, pentru consumul de substanțe interzise.Tigiev cucerise medalia de argint la concursul olimpic de lupte libere de la Beijing, 2008, categoria de greutate 74 de kilograme.

În acest context, lui Tigiev i-a fost retrasă distincția, iar procedura de urmat în astfel de cazuri indică faptul că luptătorii aflați pe pozițiile inferioare, vor urca în clasament. La respectiva categorie de greutate, 74 de kilograme la Jocurile Olimpice Beijing 2008, Ștefan Gheorghiță, legitimat la CS Rapid București, s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a pierdut în recalificări medalia de bronz, împotriva lui Murad Gaidarov, din Belarus. Cum Ștefan Gheorghiță fusese învins pe tabloul principal de Soslan Tigiev, rezultă că el va fi desemnat drept câștigător al medaliei de bronz lăsate vacante de Murat Gaidarov, care, în noua conjunctură, va primi medalia de argint.

Așadar, CS Rapid București va cuceri,în numele României, o medalie olimpică de bronz, la ediția Beijing 2008. Palmaresul total al delegației olimpice românești la Jocurile Olimpice de vară 2008 se corectează și ajunge la un total de nouă medalii, din care patru de aur, una de argint și patru de bronz. Anunțurile oficiale, în acest sens, vor fi înaintate către Federația Internațională de Lupte, Federația Română de Lupte și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, aceasta fiind o chestiune de zile.

Pe de altă parte, Ștefan Gheorghiță și-a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de saltea. Feroviarul a devenit campion național pe echipe cu CSM Lugoj, club la care a fost împrumutat pentru competiția respectivă. Ștefan Gheorghiță a fost desemnat ca titular în echipa națională a României, pentru Campionatul European pe echipe care va avea loc la București, în luna noiembrie a anului 2016. Categoria de greutate la care concurează acum Ștefan Gheorghiță este cea de 86 de kilograme.