Succes imens la debutul în Liga Florilor

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a repurtat un succes superb în prima etapă a Ligii Florilor, primul eșalon valoric al handbalului românesc.

Elevele antrenorului Vasile Mărgulescu au jucat împotriva unei alte echipe nou-promovate, CSM Slatina, partida fiind una de mare angajament fizic. Finalmente, după ce a reușit să răstoarne situația pe tabela de marcaj, feorviarele au câștigat cu 28-25 (13-12), nescutindu-i însă de emoții pe cei peste 800 de spectatori care s-au aflat în tribunele Sălii Polivalente ”Rapid”.

Oltencele au început mai bine și au controlat prima jumătate a reprizei întâi, însă nu s-au putut desprinde la mai mult de două goluri. Fetele noastre au început recuperarea pas cu pas, împinse pur și simplu de la spate de un public minunat.

Momentele cheie ale partidei au fost excelent gestionate de rapidiste, care au punctat în clasament. Un astfel de punct de inflexiune s-a notat în finalul primei reprize când, cu câteva secunde înainte de pauză, Elena Dache a aruncat direct din 9 metri și a făcut ca noi să câștigăm repriza. De remarcat că acesta a fost primul gol, dintr-un șir de patru, marcate în inferioritate numerică.

În partea a doua, rapidistele s-au desprins ușor, marcând până la 16-13 alte trei goluri consecutive cu un om în minus pe semicerc. În egalitate numerică, 5 contra 5, am punctat din nou, după care, iarăși în inferioritate, am înscris și golul cu numărul 18. Rezultă, la o aritmetică simplă, că rapidistele au înscris 6 goluri consecutive în 5 jucătoare de câmp, dintre care 5 în inferioritate numerică. De altfel, în totalul statistic, am regăsit 6 goluri înscrise de fetele noastre, atunci când aveam o eliminată.

Poarta a fost impecabil apărată de perechea Andreea Arghir – Kristina Graovac. Arghir a fost fabuloasă în prima repriză, închizând poarta pentru slătinence. Acest lucru a motivat-o pe Graovac, care a început ezitant, dar și-a intrat în mână și a avut câteva parade magistrale în repriza secundă, inclusiv o boltă ghicită de la 7 metri, într-un moment în care oaspetele erau pe val. În plus, sârboaica dintre buturi a demonstrat că are știința pasei lungi pentru lansarea contraatacului rapid.

Veterana Alina Dobrin a luat pe cont propriu două acțiuni, finalizate cu gol, ambele în momente critice. Prin aceste reușite, mai ales prin cea care a dus tabela la 27-25, Alina a amprentat puternic această victorie rapidistă.

Cristina Niculae a marcat, de asemenea, un gol psihologic din extremă, din unghi de 0 grade, iar Hristina Nedeljkovic a aruncat puternic de la 9 metri, atunci când ne ardea buza, la 24-23.

Fetele noastre s-au relaxat prematur, în minutul 50, atunci când conduceam cu 22-17, fapt care a permis oaspetelor să marcheze trei goluri la rând și să transforme finalul într-o poveste interzisă celor suferinzi cu inima. Concentrarea de final, plus publicul și determinarea de a juca acasă, au făcut însă ca victoria să nu ne scape printre degete,

Excelent și jocul pe pivot al Laurei Dorp, foarte bună apărătoare și marcatoare a 4 goluri. Franțuzoaica s-a integrat perfect în planul de joc, demonstrând că își are un rol central în noua construcție tactică. Totodată, de subliniat aportul liniei de 9 metri, care a înscris prin aruncări de la distanță. Mai important este că, la acest succes, cel mai bun jucător de pe teren a fost ECHIPA. Jocul colectiv, schimbările pe posturi, determinarea cu care au luptat fetele au fost argumente convingătoare, alături de aportul publicului, la un succes care ne bucură enorm.

Echipa noastră a fost formată din următoarele handbaliste: Ioana Simion, Andreea Arghir, Krisina Graovac – portari; Roxana Bodîrlău, Ana Chirigiu (1 g), Laura Dorp (4 g), Crisina Niculae (6 g), Andreea Cruceanu, Andreea Trăilă (1 g), Alina Dobrin (2 g), Mihaela Doica (1 g), Geanina Brătulescu, Elena Dache (5 g), Hristina Nedeljkovic (5 g), Oana Bucă (2 g) și Camelia Carabulea.

La finalul jocului, președintele de onoare al echipei, Ion Rădoi, reprezentant al sponsorului Unitatea Sindicatul Liber Metrou, i-a invitat pe suporteri la celebrarea victoriei.

Succesul trebuie digerat rapid, deoarece urmează o deplasare lungă și grea, la Cluj, în etapa a doua a Ligii Florilor.