Valy Ionescu-Caciuriac: ”Toți rapidiștii așteaptă marea performanță”

În această seară, directorul CS Rapid București, Valy Ionescu-Caciuriac, a fost invitată în studioul radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii ”Trafic Sport”, moderată de către Horațiu Sima și Ionel Luțan. Deși spațiul de antenă afectat Rapidului era inițial planificat la o oră, deoarece interesul suporterilor și ascultătorilor a fost imens, gazdele au decis să acorde ”prelungiri” astfel că Valy Ionescu-Caciuriac a continuat dialogul pentru încă o jumătate de ceas.

Printre principalele subiecte de discuție a fost cel al echipei feminine de handbal. ”Facem toate eforturile necesare pentru a salva echipa de la retrogradare. Neavând însă sprijinul unei primării, ne este foarte dificil să luptăm cu echipele din provincie și nu numai. Noi gestionăm bani publici și putem asigura condiții de pregătire și de participare în competiții, însă nu avem baza legală pentru acordarea unor salarii competitive pentru Liga Florilor. De asemenea, vreau să subliniez că sprijinul unei primării nu va fi de natură politică”, a spus directorul CS Rapid București.

Valy Ionescu-Caciuriac a mai precizat că ”relația cu suporterii este excepțională. Handbalistele evoluează permanent cu sala plină, ei purtându-le spre victorie. Acum, după meciul cu Clujul, am primit un balon de oxigen și vom aborda altfel următoarele etape. De altfel, prezentarea oficială a echipei noastre, la handbal, începe cu o sintagmă inventată în Giulești: numărul )0 al echipei – publicul spectator”.

Întrebată despre atenția sporită acordată handbalului, Valy Ionescu-Caciuriac a spus: ”Echipa feminină de handbal, deoarece evoluează în prima ligă și umple sala, asigură maximum de vizibilitate clubului și este normal ca regimul ei să fie altul. Atunci când și alte secții vor avea astfel de performanțe, cu siguranță că vor avea parte de același tratament. Vă asigur că toți rapidiștii își doresc cu ardoare revenirea la marea performanță, dar doar din banii publici pe care noi îi administrăm este imposibil. Ne trebuie infuzie financiară din partea unor sponsori puternici pentru a ne bate din nou cu titlurile pe masă”.

Directorul CS Rapid București a mai ținut să precizeze și că ”la sporturile de echipă nu sunt rezultatele de odinioară, însă la sporturile individuale avem performanțe foarte bune. Cel mai recent exemplu este salba de 10 medalii obținute la Campionatele Naționale de atletism în sală”.

Moderatorii au preluat o serie de întrebări culese de pe forum, adresate de către suporterii rapidiști. Printre acestea s-a numărat și situația Stadionului ”Valentin Stănescu-Giulești”. Iată cele precizate de către directorul CS Rapid București: ”Am fost contactați de către Compania Națională de Investiții și ni s-a transmis că la finele lunii februarie vom avea studiul de fezabilitate terminat. Lucrările de documentare și alte activități specifice se desfășoară într-un ritm accelerat la stadion, precum și la bazinul de polo, pe care sperăm să-l dăm în folosință în 2018. Întorcându-ne la stadion, ni s-a cerut să renunțăm la pista de tartan pe care se antrenează atleții. Probabil că vom face acest lucru, deoarece astfel capacitatea va crește la 14 000 de locuri. Spațiul de care dispunem nu este deloc generos, deoarece stadionul este înghesuit între o linie de cale ferată și o linie de tramvai, iar reglementările în vigoare, privind securitatea, trebuie obligatoriu să fie respectate. Însă am discutat să avem pistă de atletism sub tribune, așa că vom reuși, cumva, să păstrăm și această secție de tradiție a clubului feroviar”.

Valy Ionescu-Caciuriac a mai precizat și că ”relația cu Ministerul Transporturilor este indisolubilă. Rapidul a fost înființat de muncitori feroviari, sub auspiciile acestei instituții și are 95 de ani de activitate neîntreruptă. Ministerul Transporturilor ne asigură finanțarea, în condițiile legii, iar noi înaintăm către Consiliul de Conducere, forul superior, un raport anual de activitate. Nu putem lua decizii fără aprobare, noi asigurând doar conducerea executivă a clubului. Totuși, faptul că am reușit să păstrăm toate secțiile, ba mai mult au mai și apărut unele noi, este o performanță în condiții financiare aproape de austeritate”.

Despre relația cu echipele de fotbal care poartă numele de Rapid, directorul CS Rapid București a subliniat: ”Am purtat discuții pentru închirierea bazei cu toate cele trei echipe: AFC Rapid, Academia Rapid și Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului. Toate trei, inițial, au semnat contracte de închiriere, însă continuitate a avut doar Academia Rapid. Noi suntem deschiși și suntem rapidiști așa că niciodată nu ne vom opune celor care vin cu intenții bune și demonstrează că respectă Rapidul”.

Fără a încerca să concluzioneze, Valy Ionescu-Caciuriac a realizat o paralelă: ”La echipa de handbal am încercat o serie de soluții. Am adus jucătoare din străinătate, la începutul sezonului, dar acestea nu s-au adaptat. În schimb, la echipa feminină de polo, unde avem un sponsor puternic și implicat, am putut aduce jucătoare de valoare, de peste hotare, așa că ne batem la medalii. La handbal, în afara banilor bugetați, mizăm doar pe sprijinul constant al Unitatea Sindicatul Liber Metrou, însă ne mai trebuie și alți bani, deoarece nivelul financiar în Liga Florilor este unul greu de imaginat din afară”.

O frază care a rămas lipită de sufletul ascultătorilor rapidiști a fost cea spusă din inimă de către Valy Ionescu-Caciuriac: ”Avem nevoie ca Dumnezeu s fie rapidist. Avem planuri mari, vrem să salvăm echipa de la retrogradare, să aducem performanțe clubului atât de iubit, însă pentru acest lucru ne trebuie ajutor divin în momentul de față”.

Conform aprecierilor celor doi moderatori, emisiunea s-a bucurat de o audiență extraordinară, motiv pentru care subiectul ”Rapid” are toate șansele de a fi abordat din nou, în viitorul apropiat, prin intermediul undelor hertziene.

foto: sptfm.ro