Victorie mare pentru poloiste

La Oradea, la Bazinul ”Ioan Alecsandrescu”, s-a încheiat primul turneu al Cupei României la polo feminin. În ultima etapă, în meciul derby, Rapid a dispus de Steaua cu scorul de 10-6. Elevele antrenorului Eduard Rusu s-au dăruit exemplar, au înotat excepțional și au obținut o victorie meritată.

Fericit, la finalul meciului, Eduard Rusu a ținut să remarce atitudinea colectivă a feroviarelor: ”Fetele au răspuns foarte bine la comenzi, iar turneul pe care l-am câștigat înseamnă mult pentru noi. Vedetă a fost echipa, fiecare dintre poloiste subordonându-se obiectivului pe care ni l-am propus. Mă bucur că Rapidul are din nou o echipă puternică”.

De remarcat faptul că, din acest sezon, la rapid au fost transferate câteva poloiste valoroase din străinătate cum ar fi fundașul Balakireva, ori centrul româno-olandez Carpatorea. Portarul Mariia Andronova a apărat excelent, iar jocul coordonatorului Corovic a făcut, în momentele importante, diferența.

Lor li se adaugă celelalte componente ale lotului: Iulia Șerpu, Albertha Iancu, Alina Olteanu, Andra Bunea, Floria Simion, Valentina Marican, Toth Johanna, Patricia Diaconu, Bianca Lazăr.

Rapid conduce în clasamentul Cupei României cu 9 puncte, urmată de Steaua, care a acumulat 6 puncte. Al doilea turneu, și ultimul, va avea loc în perioada 7-9 decembrie la Bazinul ”Tolea Grințescu-Floreasca” din București, plecându-se de la clasamentul stabilit la Oradea.

Echipa feroviară este favorită la câștigarea trofeului.